Și-a uitat pastilele? Voronin anunță că PCRM devine partid Pro European

Decizie de ultimă oră luată de liderul Comuniștilor Vladimir Voronin. Acesta a decis să schimbe direcția partidului într-unul pro European după ce în ultima vreme Rusia nu mai dorește să-i finanțeze partidul din cauza rezultatelor proaste din sondaje.

Voronin speră că astfel, Europa va fi de acord să-i doneze bani pentru finanțarea partidului Comuniștilor în următoarele campanii prezidențiale și parlamentare din anii următori. Nu se știe însă ce se va întâmpla cu blocul Comuniștilor și Socialiștilor – alianța celor două partide, dat fiind faptul că Socialiștii sunt Pro-Rusia iar Comuniștii devin Pro-România.

Totușu Dodon crede că dacă Comuniștii își schimbă direcția spre Uniunea Europeană, atunci blocul cu socialiștii ar fi unul perfect fiind că îl vor putea vota atât cetățenii care vor integrarea Moldovei în Uniunea Europeană, cât și cei care vor ca Moldova să-i fie mai aproape Rusiei: „Inițiativa domnului Voronin este una perfectă, fiindcă cetățenii vor putea alege două în unu, știți ca șamponul cela doi în unu cu care poți să te speli și pe cap, și pe picioare. Păi așa va fi și la noi, în viitor vei alege un bloc care va fi atât pentru relații bune cu Federația Rusă și cu domnul Putin, cât și cu Uniunea Europeană și cu valorile Europene pe care noi, socialiștii, le respectăm și care ni se par niște valori destul de bune, spune acest lucru de ani de zile.” – a declarat Dodon la o emisiune susținându-l astfel pe Voronin.

Devenind un partid pro-European, Comuniștii au declarat că imediat încep a susține drepturile persoanelor LGBT, drepturile omului și un sistem capitalist ca în vest. Totodată, Comuniștii s-au arătat de acord în legătură cu Unirea Republicii Moldova cu România – lucru cu care chiar de câteva zile în urmă aceștia nu erau absolut deloc de acord.

Articole asemănătoare