Din rău în și mai rău? Primele persoane decedate de Covid din Wuhan au înviat

Credeați că Covidul e destul de periculos? Ei bine, poate fi și mai rău. Mai multe surse din orașul Wuhan, China, au scos la iveală că primii morți infectați de Covid ar fi înviat încetul cu încetul din somnul de moarte.

“Ce fel de sunet e ăsta?” – se întreabă Sa Si Xui, o lucrătoare de 25 de ani de la o morgă din Wuhan în timp ce filmează un live pe TikTok… dintr-o dată însă, se aud niște sunete ciudate și mai multe frigidere se deschid iar de acolo iese oameni care ar fi trebuit să fie de mult decedați. Video-ul live a devenit viral pe internet și a ajuns până la autoritățile chineze.

Oficialii din China au declarat într-o conferință că ar fi vorba însă despre o glumă și că video-ul ar fi trucat, că ei ar avea situația sub control într-o țară atât de democratică ca China. Autoarea video-ului live ar fi primit o amendă și ar fi fost plasată într-un lagăr de reeducare.

Am contactat ministerul sănătății din Republica Moldova pentru a evalua cât de posibil ar fi astfel de scenariu pentru țara noastră, reprezentații de acolo însă ne-au declarat că au situația sub control și că nu ar trebui să ne facem griji. Aceștia ne-au dat următorul sfat: „Dacă un decedat de Covid urmează să se trezească din somnul de moarte, atunci noi vom avea grijă neapărat să actualizăm lista de cazuri Covid și să plasăm persoana trezită pe lista celor care s-au vindecat de Covid.”

Articole asemănătoare