DOC. Dodon și Putin – prieteni de nedespărțit. În copilărie se jucau de-a mama și de-a tata

Noi detalii au ieșit la iveală după ce chiar ieri Dodon a pus o poză cu un portret de-al lui Vladimir Putin. Fostul președinte al Republicii Moldova pare să-i ducă dorul lui Putin, acesta a menționat acest lucru chiar ieri când s-a fotografiat lângă imaginea președintelui rus.

„Demult nu l-am văzut pe domn Putin. Noi ne cunoaștem foarte bine, încă din copilărie. El la Căușeni, unde am vizitat școala primară, avea pe atunci o mătușă și venea la ea în fiecare vară, iar peurmă ieșeam la joacă cu toți copiii. Ne jucam cu domnul Putin în fel de fel de jocuri, ne jucam chiar și de-a mama și de-a tata. Domnul Putin era tata, eu mama și restul din mahala erau copiii. Era tare vesel. Numai că nu-mi dădea voie și mie să fiu tata, îmi zicea că numai el are dreptu să fie tata. Când venea vara, ne aducea la toți copiii fel de fel de tartine din Rusia, bomboane cu magiun și biscuiți – că pe atunci n-aveam de-acelea în Moldova. Sper cât mai curând să-l pot vizita pe domn Putin din nou – vedeți că din cauza pandemiei acuma nu-i posibil să faci nimic, o să treacă pandemia cu Doamne Ajută și o să vedeți, o să fie mai bine.” – le-a declarat Dodon jurnaliștilor după ce a fost întrebat despre copilăria sa alături de Vladimir Putin.

Echipa noastră jurnalistică a sunat la Kremlin și am dat chiar de purtătorul de cuvânt a lui Putin care ne-a confirmat cele spuse de Dodon făcând referință chiar la niște documente istorice și poze din acea vreme. Totuși, purtătorul de cuvânt Serghey Kullinoviwsch a infirmat faptul că domnul Putin ar fi dorit să fie tata întotdeauna:

„Da, într-adevăr domn Putin obișnuia să se joace cu domn Dodon când mergea în vizită în Moldova, pe atunci Moldova era în Uniunea Sovietică și pentru noi era ca un sătuc. Dorim să dezmințim însă faptul că domn Putin ar fi jucat de-a tata și de-a mama. Ei pe atunci se jucau numai de-a președintele și domnul Putin mereu era președintele cel mai mare, iar domn Dodon îl punea vice-ministru și se jucau ei acolo de-a guvernatul. Însă vedem că soarta așa a vrut să fie și cei doi chiar au devenit președinți, cu toate că domn Dodon în ziua de azi e numai președinte al Federației de Șah – totuși e președinte măcar undeva.” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt de la Kremlin.

Articole asemănătoare