DOC: Plahotniuc are și o cetățenie germană în care ar fi neam cu Merkel

Descoperiri de ultima oră de către o echipă de jurnaliști din Germania. Aceștia au publicat un act de identitate a lui Vladimir Plahotniuc sub numele de Jürgen Merkel. Din actele oficiale se subînțelege că Plahotniuc ar fi neam cu cancelarul german Angela Merkel.

Potrivit autorităților din Germania, actul de identitate a fost eliberat cu 4 ani în urmă de către un cetățean pe nume Vladimir care a preferat însă să-și schimbe numele dar și prenumele după soția sa din Germania Charlotte Merkel cu care s-ar fi căsătorit de 5 ani în urmă.

În buletinul german, Plahotniuc ar fi preferat să păstreze doar locul în care s-a născut care este reprezentat în act precum „Moldawien”, adică Moldova în limba germană. Mai mult, din documente oficiale reiese că Plahotniuc ar fi trăit într-un sătuc din Germania într-o casă de lux până în anul 2019, dar ar fi fugit mai apoi din motive necunoscute.

Am mers în satul Schweinestall din Germania pentru a întreba locuitorii de acolo dacă cunosc așa un cetățean și am dat chiar de foștii vecini din Germania ai lui Plahotniuc. Aceștia ne-au arătat vila furătorului de miliarde și ne-au povestit câte ceva despre el.

vila lui Plahotniuc din Germania (căsuța în culoare roz din mijloc)

Potrivit consătenilor lui Plahotniuc de acolo, acesta obișnuia des să aducă saci în care nu se înțelegea ce se află. Mai mult, vecinii au declarat că s-au plâns de câteva ori la poliție din cauza că Vladimir Plahotniuc punea muzică moldovenească și se auzea prea tare, o dată acesta chiar ar fi primit o amendă de câteva sute de Euro din această cauză.

Totuși, autoritățile moldovene îl caută pe Plahotniuc în zadar de ani de zile, acesta fiind de negăsit. În casa din Germania a rămas însă nepotul fostului politician care se face că nu știe unde se ascunde nanul care a furat miliarde din bugetul de stat.

Articole asemănătoare