Dodon a început a strânge donaţii pentru a-şi plăti amenda primită din cauza purtării panglicii

Ultima oră. După ce Igor Dodon a primit de la autoritățile R. Moldova o amendă de 9 mii de lei din cauza că de nouă mai a purtat panglica Sf. Gheorghe, interzisă în țara noastră, acesta deja a și creat un fond de donații pentru a îngrămădi bani ca să plătească amenda.

Din cauza că de când nu mai are o funcție importantă în stat nu prea primește cine știe ce bani, fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon, care a primit recent o amendă fiindcă a purtat panglica Sf. Gheorghe, a inițiat o campanie caritabilă prin care roagă cetățenii mai înstăriți dar și prietenii să-i doneze bani pentru ca acesta să poată să-și plătească amenda.

„Din păcate domnul Dodon în ultima vreme nu mai primește cine știe ce bani, doar doamna Galina. Însă trebuie bani pentru familie că și așa s-a scumpit totul, de aceea am inițiat această cauză caritabilă pentru domnul Dodon și ideea i s-a părut foarte bună. El când a fost președinte i-a ajutat pe mulți cetățeni, păi lasă acuma și cetățenii să-l ajute pe aceasta. Chiar dacă a primit o amendă de nouă mii de lei, noi vom strânge din donații totuși treizeci de mii de lei astfel încât nu doar să-i plătim domnului Dodon amenda, dar și secretarii iar de restul banilor acesta își va permite să meargă cu doamna Galina la un sanatoriu din Turcia pentru a se mai relaxa un pic. Le mulțumim tuturor donatorilor, în special domnului Cornel care a donat până acum o sumă de bani destul de generoasă.” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt a lui Dodon care l-a ajutat la inițierea campaniei caritabile.

L-am contactat și pe Igor Dodon pentru un comentariu, dar acesta a dat vina pe actuala guvernare:

„Eu dacă eram președinte apăi nu-mi strângeam donații, dar la asta m-au dus Maia Sandu cu PAS-ul ei. Doar din cauza lor cetățenii sunt acum nevoiți să scoată bani din buzunare ca să-mi doneze și ca să mă ajute să-mi plătesc amenda pentru că am purtat acea panglică. Eu în general cred că o să aplic la social că de când lucrează numai Galina, nu ne prea ajunge. Avem noroc de domnul Cornel că el e un foarte bun prieten și ne mai ajută din cânt în când.” – ne-a declarat Igor Dodon, făcând aluzie la Corneliu Furculiță cunoscut ca și borsetka. Cu toate acestea, administratorii site-ului caritabil unde Dodon a vrut să strângă donațiile i-au blocat acțiunea de caritate.

Dodon a anunțat însă că și-ar putea deschide site web propriu de donații unde lumea ar putea dona direct către el și nu doar bani, ci și lucruri materiale.

Articole asemănătoare