Dodon despre milioanele din Rusia: „Au fost niște donații de la o mătușă“

Fostul Președinte al republicii Moldova și liderul Socialiștilor Igor Dodon a fost confruntat cu articolul postat de o publicație germană în care este acuzat că a primit 11 milioane de Euro de la Rusia. Dodon susține că banii ar fi un cadou de la mătușa sa Tamara.

Fiind confruntat cu articolul publicației germană pentru campania electorală de la alegerile Prezidențiale din anul trecut, Igor Dodon a declarat: „Ce vă aninați de la niște lucruri mici? 11 milioane de Euro nu sunt mulți bani pentru un președinte. Și banii ieștia nu vin de la Rusia cum zic jurnaliștii naziști pe care deja i-am și dat în judecată, au fost niște simple donații de la mătușa mea Tamara din Italia cu care ne cunoaștem foarte bine și care și așa îmi datora bani. Eu zic să ne bazăm pe probleme mai serioase și să dăm uitare trecutului, avem de făcut lucruri mai importante“

Din investigații jurnalistice reiese că Dodon chiar are o mătușă în Italia pe nume Tamara, care însă nu este tocmai bogată fiind că lucrează acolo la un azil de bătrâni. Pe de-o altă parte, din investigația ziarului german Bild, Dodon ar fi primit 11 de milioane de Euro de la Federația Rusă în mare parte pentru propaganda de la Alegerile Prezidențiale trecute în care Dodon totuși a pierdut.

Mai mulți experți Socialiști declară că chiar dacă banii ar veni din Rusia, aceștia nu văd o problemă fiind că milioanele ar fi peurmă oricum investite în plătirea zahărului și făinei din campania electorală – lucruri care le sunt dăruite bătrânilor pentru a-i vota pe Socialiști.

Articole asemănătoare