Dodon eliberat din arest ca să meargă la funeraliile Reginei Elizabeta: „Mi-a fost ca o bunică”

Pentru a putea merge și el la funerariile de luni ale Reginei Elizabeta a Marii Britanii, Igor Dodon a fost astăzi eliberat din arest până marția viitoare. Astăzi acesta a și fost zărit într-un troleibuz.

Dodon a venit în Capitală împreună cu soția pentru a-și cumpăra un costum nou, din cauza că celelalte i-au fost confiscate fiind prea scumpe. Astfel, fostul președinte al Republicii Moldova cercetat penal consideră că este foarte important ca și el să meargă la înmormântarea Reginei:

„Doamna Elizabeta mie mi-a fost ca o bunică sincer să vă spun. Când eram eu preșdinte, mergeam la ea la Anglia și de fiecare dată mă punea la masă pe mine și pe Galina, discuta cu noi și ăluia mai mic chiar îi dădea voie să se așeze pe scaunul cela al Reginei. Îi aduceam de fiecare dată vin de la Sadova, ei îi plăcea vinul cela roși de casă. Am avut o relație foarte bună de prietenie, de aceea cred că este foarte important să mă elibereze din arest pentru a merge la ea la înmormântare și să mai ies oleacă din casă să mai văd lumea, că vara asta n-am fost cu Galina în concediu din cauza perchezițiilor.” – a declarat Dodon jurnaliștilor în timp ce se afla în transportul public.

Pe de-o altă parte, analiștii politici cred că Dodon ar dori de fapt să fugă în Londra, acolo unde au mai fugit și alții precum Platon și Cavcaliuc care la fel au dosare penale:

„Foarte straniu, nu mai cred eu că-i este lui de regină. Pur și simplu vrea să fugă, în Rusia n-are cum că nu zboară niciun avion, păi acuma vrea să fugă la Londra nesimțit de om ce este el. Eu tare sper că autoritățile moldovenești o să-i pună un lacăt ceva electronic la picior ca să-l urmărească, fiindcă până acum autoritățile vor numai să-i instaleze o aplicație în telefon ca să-i urmărească locația. Dar dacă el o să aruce telefonul, păi atunci ce-i de făcut? De sunat iarăși la interpol ca să-l găsim pe Dodon?” – a declarat analistul politic Tudor Tîrgoală în cadrul unei emisiuni de-ai jurnalistei Natalia Morari.

Articole asemănătoare