Dodon îi duce dorul lui Putin: „Mi-aduc aminte când mă invita la paradă”

În ultima vreme pe Igor Dodon l-a cam apucat nostalgia. Acest n-a mai vizitat Federația Rusă de aproape o lună de zile și deja-i duce dorul liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, pe care îl vizita de câteva ori pe lună pentru tot felul de parade și evenimente militare.

La un canal TV rusesc din Republica Moldova Dodon s-a arătat trist de faptul că nu mai are contact către Putin și a recunoscut că-i cam duce lipsa, ba chiar îi este dor, din cauza că acesta mergea în Rusia cel puțin de două ori în fiecare lună:

„Simt așa un gol din adâncul sufletului din cauza evenimentelor din ultima vreme și da, recunosc, îmi este dor de Rusia. Eu acolo mergeam de fiecare dată când aveam nevoie de un sfat, chiar și când eram președinte nu era o problemă: mă urcan în avion, plecam la Rusia și îmi era mult mai ușor fiindcă erau persoane care-mi spuneau ce și cum trebuie de făcut. Îmi este dor și de domnul Putin, chiar mi-aduc aminte cu mă invita pe la paradă și-mi tot arăta lucruri: Domn Dodon, iată generalul acela l-a omorât pe Hitler, domn Dodon – generalul celălalt l-a asasinat pe Mussolini – era o mare onoare pentru mine să merg acolo de fiecare dată, sper ca domnul Putin să termine cât mai repede operațiunea sa specială și să mă invite din nou în Rusia să sărbătorim un nou început și pacea din lume care eu cred că va fi peste două săptămâni – ăsta-i scenariul numărul unu la care eu mă gândesc.” – a declarat Dodon în cadrul emisiunii aproape înlăcrimând.

Pe de-o altă parte, șansele ca Dodon să meargă în Rusia nu stau prea bine. Dodon nu va mai putea să meargă în Rusia prin traversarea Ucrainei pe viitor, fiindcă Ucraina nu-i va mai permite acestuia să treacă prin țara lor. Totuși, acesta s-a și gândit la scenariul de a traversa marea neagră cu vaporul doar pentru a ajunge la Putin: „La moment din păcat spațiul aerian către Rusia e închis, dar eu am niște cunoscuți care m-au asigurat că voi putea merge acolo cu un vapor, deja am făcut documentele am făcut totul. Mă bucur să-l văd pe domnul Putin, știu că eu sunt printre puținii politicieni din lume care-l cunoaște pe măria sa atât de bine și care-i poate da un sfat ce va schimba lumea – o să vedeți.” – a mai declarat Dodon.

Articole asemănătoare