Dodon îl cheamă pe Putin la Sadova de 9 Mai: „În seră deja avem căpșune coapte”

De 9 Mai, sau Ziua Victoriei – așa cum o numesc unii, fostul președinte al Moldovei Igor Dodon l-a invitat pe Vladimir Putin chiar la Sadova, acolo unde deja ar fi ieșit primele căpșuni. O invitație oficială în acest sens a fost deja expediată.

Pentru că în acest an s-a decis panglica Sf. Gheorghe, Dodon nu se va mai deplasa la Chișinău pentru a organiza meeting-urile pe care le organizează în fiecare an, ci va rămâne acolo la Sadova. Mai mult, acestuia i-a și trecut prin gând să-l invite pe Putin acolo pentru a mai petrece timpul cu el:

„Domnul Putin pe mine de fiecare dată mă invita la Rusia, cu orice ocazie. De aceea am decis ca în acest an să-i fac o surpriză, îl așteptăm la noi la Sadova unde o să tăiem câteva animale, o să facem o masă de sărbătoare și ne vom îngrămădi cu toții: eu, domnul Țârdea, domnu Bolea și doamna Zinaia Greceanîi. O să le spunem bucătăreselor să împodobească frumușel mâncarea în lenta lui Sfântu Gheorghe, fiindcă eu știu că domnului Putin tare-i place acest lucru. Eu data trecută când am sărbătorit nouă mai și a doua zi am mers în Rusia, foarte frumos ne-am petrecut, mai ales că și domn Kirkorov a cântat atuncia îmi amintesc. Sperăm ca domn Putin să-mi accepte invitația, dar n-are cum să n-o facă fiindcă eu pe dânsul îl cunosc.” – a declarat Dodon într-o emisiune televizată, de parcă nici nu s-ar fi întâmplat ceva.

Totuși, unul din cei patru purtători de cuvânt a lui Putin a și ieșit cu o declarație în acest sens, din care reiese că invitația lui Dodon ar putea fi refuzată:

„Îi mulțumim domnului Dodon de invitație, veneam cu mare drag acolo, dar vedeți că Moldova reprezintă la moment un risc după exploziile de prin Transnistria. Plus la asta, domn Putin este ocupat cu operațiunea sa specială pe la spitalele, grădinițele și Bisericile de prin Ucraina și ar avea timp doar să ia parte la paradele din Rusia pe care le vom organiza aici de nouă Mai, dacă domn Dodon dorește, poate să vină cu mare drag așa cum o făcea în anii trecuți.” – se arată într-un comunicat de-al lui Nikolay Kazlow, purtătorul de cuvânt a lui Putin.

Articole asemănătoare