Dodon expulzat de la frontiera Rusiei: „Nu-l cunoaștem, ce caută aici?”

Situație neplăcută pentru Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, după ce acesta a fost stopat și luat pe sus de către niște Polițiști din Federația Rusă care nu-l lăsau să intre în Rusia.

Polițiștii l-au stopat pe Dodon și pe niște cunoscuți cu care acesta a mers acolo pentru un control de rutină și nu l-a lăsat să intre în Rusia din cauza că nu avea pașaportul la el. Potrivit polițiștilor, Dodon și-ar fi uitat pașaportul acasă și a sperat că polițiștii de la vamă îl vor cunoaște – lucru care s-a dovedit a fi o încurcătură.

Aflându-se la vamă, Dodon ar fi insistat ca polițiștii să-l lase în țară și fără Pașaport fiind că acesta-l cunoaște pe Putin, dar polițiștii au refuzat. Totuși, Dodon nu a lăsat-o baltă și a cerut polițiștilor să-l ducă în camera șefului poliției ca să vorbească cu el – lucru pe care oamenii legii din Rusia l-au refuzat. Potrivit unor surse, Dodon ar fi fost luat chiar pe sus de către poliție pentru a fi dus înapoi afară din sediu și transportat în Republica Moldova. Am contactat poliția de frontieră din Rusia care ne-a confirmat acest lucru clasificându-l drept o eroare:

„Într-adevăr zilele trecute a vrut să intre în țară un oarecare Igor Dodon care nu avea pașaportul la el și ne tot ruga să-l lăsăm în Federația Rusă fără Pașaport că el dacă-i spune lui Putin ne concediază pe toți. Prima reacție a colegilor a fost: Nu-l cunoaștem, ce caută aici? – după care acesta a fost rugat respectuos să părăsească vama. Lucru care din păcate nu s-a întâmplat, așa că colegii au fost nevoiți să-l ducă pe domnul Dodon afară pentru ca acesta să se întoarcă acasă iar data viitoare să revină cu un Pașaport, așa ca fiecare doritor care vrea să treacă frontiera în orice țară. Dar am aflat că e vorba despre apropriatul domnului Putin Igor Dodon, urmează să ne cerem deja scuze pentru eroarea produsă” – ne-a declarat Alexei Ivanov, purtătorul de cuvânt al poliției de frontieră.

L-am contactat pe Dodon pentru a-l întreba despre acest incident și ne-a răspuns purtătoarea sa de cuvânt Nina Albeanu: „Domn Dodon a revenit acasă din Rusia dar va pleca înapoi fiind că a uitat aici niște documente. ” Întrebată dacă Dodon chiar s-ar fi întors pentru pașaportul uitat, aceasta ne-a mărturisit: „Nu și-a mai uitat acesta niciun pașaport, ce minciuni insinuați ninormalilor ce sunteți? A venit și el oleacă acasă ca orișicare om pentru o pauză și peurmă va merge înapoi, terminați-o cu tot felul de aberații la adresa înălțimii sale, râsuri de jurnaliști” – ne-a mai comunicat aceasta după care a trântit receptorul.

Articole asemănătoare