Dodon l-a vizitat pe Kadîrov: „E bravo, l-am chemat la Sadova la căpșuni”

Fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a făcut astăzi o vizită oficială în calitate de Președinte a Uniunii de Șah chir în Cecenia, o republică din Munții Caucazi, Rusia. Acolo acesta a avut o discuție cu Ramzan Ahmatovici Kadîrov, președintele Cecian.

Dodon și Kadîrov, ambii fani înrăiți al președintelui Rusiei, au vorbit despre înfrățirea Republicii Cecene cu Sadova, au făcut un selfie și au ascultat cântece tradiționale din Cecenia. La invitația lui Kadîrov, Dodon a vizitat și o moschee musulmană unde a depus un buchet de flori și o lumânare pentru sănătate și pace.

„Am avut o discuție foarte plăcută cu domnul Kadîrov. Eu la el apreciez modul său democratic de a guverna acolo în Cecenia și-mi place foarte mult cum el tratează oamenii de acolo, e bravo. Eu chiar l-am inviat la vară la Sadova la căpșuni, dacă s-or coace cu Doamne Ajută că vedeți că de când e Maia la putere, nici căpșunile nu mai dau roadă cum dădeau odată. Atât eu, cât și domn Kadîrov, suntem oameni de credință care ne temem de Allah și care luptăm pentru valori.” – le-a declarat Dodon jurnaliștilor din Cecenia. Vizita lui Dodon l-a bucurat și pe Kadîrov, acesta a rămas însă un pic dezamăgit din cauza că Dodon i-a adus o sticlă de vin alb, una de vin negru și o bancă de tușonkă din porc – Kadîrov nici nu s-a putut atinge de aceste lucruri fiindcă este de religie musulmană:

„Îi mulțumim domnului Dodon pentru vizită, dar n-am putut primi în dar cadourile pe care domn Dodon ni le-a dăruit în sacoșa ceia neagră fiindcă noi nu consumăm alcool și nici carne din porc. Însă stați fără griji, avem niște păcătoși pe care i-am legat azi dimineață în temniță fiindcă au călcat pe bec și n-au făcut așa cum vrem noi. Le vom arunca lor aceste lucruri să le mănânce, sper domn Dodon să nu se supere.” – a declarat Kadîrov în fața presei independente din Cecenia.

Și Dodon s-a ales cu un mic cadou de la președintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov. Acesta i-a oferit un halat alb cu o inscripție în limba arabă – pentru ca Dodon să-l poarte data viitoare de bobotează.

Articole asemănătoare