Dodon s-a ales cu un nou ordin: Membru de Onoare la Penitenciarul Nr. 13

Motiv de mândrie pentru fostul Președinte al Republicii Moldova Igor Dodon. După ce acesta în ultima vreme se alege cu tot felul de titluri, și Administrația Penitenciarului Nr. 13 din Capitală a decis să-i ofere lui Dodon un ordin.

Directorul instituției a decis să-l facă pe Igor Dodon Membru de Onoare al Penitenciarului pentru merite deosebite pe care Dodon le-ar fi făcut pentru închisoare pe vremea când era încă Președinte. Directorul Penitenciarului care astăzi i-a înmânat lui Dodon ordinul ne-a declarat copleșit:

„Noi pe Domn Dodon îl știm încă de când era președinte și mai venea pe la noi la Penitenciar, uneori mai obișnuia să joace șah cu pușcăriașii că doar știți cum el, el doar îi șahist. Își mai vizita vecinul câteodată care tot e închis la noi în penitenciar fiindcă a furat un tractor și l-a condus într-o râpă, dar pe vremea când era președinte a venit o dată la noi să-l elibereze pe-un verișor care mai apoi a fugit în Rusia. Noi nu puteam zice nimica că na, era încă Președinte. Dar iată că în ultima vreme după ce am aflat despre culiocul pe care i l-a adus Cornel și fel de fel de scandale în care domn Dodon e implicat, păi am zis să-l invit chiar aici și să-i ofer ordinul ca Membru de Onoare al penitenciarului Nr. 13. El o venit și a luat medalia astăzi, a crezut că-i ceva bun dar noi în realitate aveam în vedere de altceva – ei lasă că într-o zi o să-și dea și el seama de ce avem în vedere, că nu degeaba i-am pregătit și lui o cămară călduță acolo mai în fundul veranzii.” – ne-a declarat Anatolie Ciupearcă care administrează Penitenciarul Nr. 13 din Capitală.

Nu este primul Penitenciar la care Dodon a devenit Membru de Onoare. Și alte Penitenciare din țară l-au invitat pe Dodon să meargă pentru a-i înmâna titlul. Organizatorii speră ca acesta să meargă cât mai curând posibil și în celelalte închisori fiindcă la un moment dat libertatea acestuia i-ar putea fi limitată.

L-am sunat pe Dodon pentru o reacție și ne-a răspuns purtătoarea sa de cuvânt: „Domn Dodon la moment nu are timp să vă răspundă la întrebări fiindcă domnul Putin l-a invitat în Rusia la ziua sa de naștere, dacă aveți nevoie urgent de el apăi să-l sunați peste vreo câteva luni din nou.”

Articole asemănătoare