Dodon și Ceban, vizită oficială în Egipt: „Am avut întrevederei cu înălțima sa Tutankhamon”

După ce primarul Capitalei, Ion Ceban, a vizitat Egiptul împreună cu familia, acesta a decis să mai meargă o dată în Egipt. De această dată însă alături de colegul său de partid și bunul său prieten Igor Dodon. Ce caută cei doi mai exact în Egipt, pe timp de pandemie?

Redacția noastră investigativă l-a telefonat pe Igor Dodon, însă a ridicat soția acestuia Galina Dodon care ni s-a început a plânge că bărbatul ei, de când a pierdut postul de președinte, ar fi șomer și că unica care aduce banii și tușonka în casă ar fi ea. Așa că l-am sunat pe Ion Ceban iar el a ridicat și ne-a declarat despre vizita sa în Egipt alături de Dodon: „Da, într-adevăr ne aflăm împreună cu domnul Dodon în Egipt. Avem acolo de discutat mai multe lucruri importante cu Președintele Egiptului Kur Kan Tutankhamon printre care și probleme de la noi din capitală. Acesta ne-a asigurat că ne va susține cum va putea și ne va sprijini. Egiptul este și rămâne unul dintre cei mai de încredere vecini și prieteni ai Republicii Moldova.”

L-am sunat și pe Tutankhamon, președintele Republicii Egipt, dar ne-a ridicat receptorul sora sa care este în același timp și soția sa. Traducătorul nostru egiptian nu a putut înțelege toate cele menționate, dat fiind faptul că el a învățat limba egipteană online.

Menționăm că banii de călătorie pentru vizita lui Ceban și Dodon, aproximativ 80.000 de lei, au fost plătiți din bugetul de stat. Călătoria ar fi fost categorizată ca una oficială, fiind că în Egipt s-ar fi discutat probleme legate de integrarea Republicii Moldova în Uniunea Egiptiano-Vamală și chiar posibilitatea de a aduce 30.000 de egiptieni în Republica Moldova, care vor fi înlocuiți cu sirienii
ce-ar fi trebuit aduși cu câțiva ani în urmă.

Articole asemănătoare