Dodon speriat de pușcărie: „Cine va avea grijă de Galina dacă mă închideți?”

După ce astăzi Dodon a sosit la procuratura generală pentru a depune niște declarații, acesta a început cu un discurs în fața judecătorilor în care-și arată îngrijorarea despre faptul că ar putea fi plasat după gratii.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, se pare că se teme rău de pușcărie. Acesta a apărut în fața Instanței pentru a-și declara vinovăția și a ruga procurorii să nu-l închidă fiindcă altfel nu va mai fi nimeni care să aibă grijă de soția sa Galina.

„Dragi judecători, eu mă declar nevinovat în orice dosar fiindcă eu niciodată n-am furat un bănuț. Recunosc, pe vremea când eram președinte de țară am furat o dată un buchet de flori de la Președinție și i l-am dus Galinei acasă, dar era prea târziu și toate florăriile erau deja închise. O altă dată am luat niște dulciuri de la Președinție și le-am dus tot acasă, dar astea au fost doar niște excepții și plus că eu de multe ori și așa am adus lucruri de la mine de-acasă. Eu nu mâncam la cantina președinției tot timpul, de multe ori Galina îmi gătea acasă și luam cu mine mâncarea – așa se economiseau bani în bugetul de stat. Colegii au calculat că eu prin asta în total am scutit cetățenii de 3000 de lei. Stimată instanță, vă pun așa o întrebare dumneavoastră pentru a vă mustra moralul: cine va avea grijă de Galina mea dacă mă închideți? Ea cu ce-i vinovată? Cât a fost Prima Doamnă a mers tot timpul și a dat mâna ba cu domn Putin, ba cu domn Macron.. și toți se bucurau. Eu apelez la bunul simț al dumneavoastră, faptele vorbesc de la sine. Vă mulțumesc.” – a fost discursul lui Dodon ținut în fața instanței. Cu toate că acesta urma doar să fie audiat și nu închis, Dodon ar fi crezut c-ar putea fi plasat în arest.

Mai mulți analiști politici se arată mulțumiți și cred că, încetul cu încetul, Dodon mai recunoaște câte ceva iar în curând, de frică, acesta ar putea scoate și mai multe adevăruri. Din surse anonime apropiate lui Dodon am aflat însă că acesta ar dori să meargă împreună cu soția sa la Vorbește Moldova pentru a se plânge unei întregi țări despre faptul că nu vrea să meargă la Pușcărie – din fericire emisiunea îi va pune acestuia la dispoziție un psiholog, o influenceră și un avocat care-i vor asigura asistența sufletească necesară și vor fi plătiți din banii emisiunii Vorbește Moldova, fiindcă de când e șomer, Dodon n-ar mai avea atât de mulți bani ca pe vremea când era Președinte.

Articole asemănătoare