Dodon supărat pe Mitropolit: „Nu s-a rugat destul ca noi ca să câștigăm”

Noi atacuri dure la adresa Mitropolitului Vladimir. Liderul Socialiștilor Igor Dodon l-a acuzat pe acesta că nu s-ar fi rugat destul la Dumnezeu pentru ca Blocul Comuniștilor și Socialiștilor să câștige, așa cum era cazul în anii trecuți.

Pe de-o altă parte, Mitropolitul Vladimir nu înțelege supărarea lui Dodon. Acesta a declarat că s-a rugat pentru un viitor mai bun al Republicii Moldova și se pare că Dumnezeu nu ar fi vrut ca Blocul Comuniștilor și Socialiștilor să câștige.

În cadrul unei conferințe de azi dimineață, Dodon a declarat printre altele: „Am mers pe la o grămada mănăstiri, biserici și am aprins o grămada lumânări.. în special l-am rugat pe Mitropolitul Vladimir să se roage pentru noi, dar se vede că acesta cu părere de rău nu s-a rugat destul ca noi să câștigăm.” În discuție a intervenit și Țârdea cu baladele sale ca de obicei:

„Fraților, antihristul e aproape și acest lucru deja îl simțim. Vedem că PAS a câștigat alegerile parlamentare și ce-au făcut până în ziua de astăzi? Nimic. Au deja o zi în parlament dar cetățenii nu văd nici o urmare. Spre deosebire de ei, noi socialiștii când am intrat pentru prima dată în Parlament, chiar din prima zi am schimbat limba oficială în limba moldovenească, am avut o întrevedere cu Biserica iar domnul Dodon a zburat de urgență la domnul Putin în Rusia ca să-i mulțumescă pentru ajutor…” – a declarat Țârdea în cadrul aceleiași conferințe, cu toate că acest lucru nu are nimic de făcut cu cele spuse de Dodon.

Mitropolitul a respins oarecare acuzații și a declarat că Biserica nu se amestecă în jocuri politice ca în trecut, mai ales după ce Blocul Comuniștilor și al Socialiștilor nu a avut o relație prea bună cu Biserica în această campanie electorală, fiind că Vladimir Voronin detestă Biserica.

Articole asemănătoare