Dodon vrea iar anticipate: „Cetățenii doresc PSRM și PCRM la conducere”

După arestul lui Alexandru Stoianoglo fostul președinte al Republicii Moldova și al PSRM, Igor Dodon, a venit în ultima vreme cu tot felul de declarații în apărarea bunului său prieten. Mai mult, Dodon cere din nou alegeri anticipate.

Potrivit lui Dodon, tot mai mulți moldoveni și-ar dori alegeri anticipate pentru ca partidul său împreună cu Partidul Comuniștilor al lui Vladimir Voronin să vină din nou la conducere. Dodon a promis totodată schimbări în țară, așa cum a fost pe vremea cât el a fost președinte, și a rugat cetățenii să mai dea o șansă Partidelor Comuniștilor și Socialiștilor pentru a schimba țara.

„Dragi cetățeni, eu zic să facem iarăși alegeri anticipate pentru a reveni la normal. Voi doar știți cum pe vremea Socialiștilor vremurile erau mult mai bine. Chiar și domnul Kirkorov venea la noi mai des să ne facă concerte, noi socialiștii apăram valorile tradiționale ale familiei, dar nu ca acuma. Acum avem dictatură în Republica Moldova. Noua guvernare arestează oameni nevinovați precum pe domn Stoianoglo care nu a făcut nimic și am auzit că și pe mine vor să mă aresteze. Păi dragi cetățeni, hai că or să ne aresteze deja pe toți într-o zi. Siguranța cetățenilor e foarte importantă iar noi știm că cetățenii vor ca PSRM și Comuniștii să revină înapoi la conducere fiind că noi am mers prin raioane, localități, sate iar cetățenii ne-au spus cu lacrimi în ochi: domn Dodon, reveniți înapoi la conducere că-i sărăcie în ” – s-a arătat Dodon îngrijorat cerând alegeri anticipate.

Au luat replică și colegii lui Dodon care se arată îngrijorați de faptul că și ei ar putea fi arestați: „Stimați cetățeni, haideți să ieșim în masă la proteste și să nu dăm voie noiii guvernări să ne închidă gurile și să pună la pușcărie oameni cinstiți ca noi, fiind că noi am lucrat mereu în folosul cetățeanului și rezultatele noastre s-au văzut și se văd. De aceea vă rugăm să ieșim cât mai mulți în stradă și în greva foamei” – a declarat și deputatul PSRM Bolea.

Mai mulți experți analiști cred că lui Dodon i-ar cam „dârdâi chiloții” după ce Stoianoglo a fost pus în arest. Aceștia s-ar teme că într-o zi ar putea fi și el închis din cauza nelegiuirilor pe care le-a comis, de aceea acesta a plecat în Rusia pentru a cere un sfat de la Putin. Potrivit unor surse anonime, Dodon l-ar fi rugat recent pe Putin ca în caz de va fi arestat, Federația Rusă să-i acorde azil politic în Rusia pentru o perioadă de câțiva ani – Putin ar fi însă refuzat acest lucru dintr-o cauză necunoscută.

Articole asemănătoare