Dodon vrea referendum: „Cetățenii să decidă dacă vor Fanta sau Cola”

Tensiuni în politica de la Chișinău după ce socialiștii încearcă cu disperare să-și impună propriul guvern. După presiuni și din cauza confuziei, președintele PSRM Igor Dodon a decis să inițieze un referendum pentru a lăsa cetățenii să decidă soarta țării.

Fanta sau Coca Cola? – aceasta este întrebarea care urmează să apară în referendum, un lucru destul de important pentru Republica Moldova. L-am sunat pe Igor Dodon pentru o declarație iar acesta ne-a împărtășit:

„Știți, eu zic să mai lăsăm politica. Și ce dacă țara e în criză? Există și alte probleme importante, după cum vedem pe Odnoklassniki. Sute, ba chiar mii de cetățeni, mă sună de prin suburbii și de prin sate și mă întreabă în lacrimi Domn Dodon, spuneți vă rog dacă să pun la copii pe masă Fanta sau Cola… Eu ce să le zic acelor cetățeni îndurerați? De aceea eu reiterez și reamintesc cât de mult avem nevoie de un astfel de referendum.”

Mai mulți colegi socialiști s-ar fi însă împotrivit hotărârii lui Dodon, dat fiind faptul că unii din ei și-ar fi dorit altfel de referendumuri. Printre altele se vehiculează că Zinaida Greceanîi ar fi vrut să inițieze un referendum în care să întrebe cetățenii dacă aceștia vor în Uniunea Vamală sau în Uniunea Vamală iar Vasile Bolea a dorit să întrebe dacă cetățenii cred că darea la bot e o metodă bună de a rezolva problemele în politica moldovenească.

Articole asemănătoare