Dodon ar vrea să se mute la gazdă la vila de la Condriţa: “Îi plătesc Maiei chirie dacă trebuie”

După ce săptmâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă Maia Sandu nu a putut da un răspuns clar la întrebarea „Ce se va întâmpla cu vila de la Condrița?”, fostul președinte, în prezent vlogger– Igor Dodon, a venit cu o propunere în acest sens.

Dodon spune că decât să stea casa fără stăpân mai bine s-ar muta el acolo să stea la gazdă:
„Vila de la Condrița sau reședința președintelui este pentru Moldova cum e Mauzoleul de pe Piața Roșie pentru Federația Rusă. Iar eu sunt pentru Moldova cum a fost Lenin pentru URSS. Prin urmare eu merit să locuiesc mai departe acolo chiar dacă nu mai sunt președinte al acestei țări că tare mi-i dragă vila. O gospodărie atât de mare are nevoie de grijă, eu în calitate de un gospodar adevărat pot face față acestei griji. O casă are nevoie de familie, iar familia mea are nevoie de o casă mai mare. Îi propun doamnei președinte să analizeze varianta ca la Anul Nou eu și cu familia mea să ne mutăm la vechea noastră casă nouă. Sunt convins că la un an de când am plecat de acolo fisurile au împânzit pereții, beciul gol stă rece degeaba, iar curcile din țarcuri au murit de foame. Noi cu întreaga familie trecem printr-o perioadă destul de stresantă din cauza că nu trăim mai departe unde merităm – la vilă. ” – le-ar fi scris Dodon fanilor săi pe Facebook continuând:

„Zilele acestea am trimis-o pe soția mea Galina să aducă o bancă de tușonkă, peste o oră și ceva o văd la ușă cu ochii în lacrimi, fără tușonkă. Am întrebat-o ce s-a întâmplat, iar ea îmi spune: M-am pornit să-ți aduc carne de la vilă, am urcat în mașină, am ajuns la poartă și paza nu mi-a permis să intru. Abia atunci mi-am dat seama că noi de un an deja nu mai mâncăm tușonkă de la Condrița. Nu mai putem trăi așa, trebuie să ne mutăm înapoi acolo.” Mai scrie Dodon în postarea sa pe Facebook.

Am solicitat o reacție de la purtătoarea de cuvânt a Președinției, dar aceasta a spus că nu poate să dea un comentariu. Maia Sandu la fel încă nu a dat curs propunerii lui Dodon. Pe de altă parte analistul politic Andrei Hrușcă susține că din punct de vedere legislativ acest lucru ar putea fi înfăptuit întrucât nu se încalcă nici o normă legislativă. Ba mai mult decât atât: bugetul de stat s-ar umple cu peste un milion de lei anual din plata pentru chirie a vilei pe care Dodon ar efectua-o lunar. Acesta mai adaugă că ține doar de decizia președintelui care este soarta de mai departe a acestei vile.

Important este ca să fie stabilit un mecanism transparent prin care această casă de locuit ar putea fi dată în chirie: „Eu cred că oricine ar trebui să aibă șansa să închirieze această vilă măcar pentru o zi. Trăim într-o țară unde mai valoros este luxul decât valorile în sine. Iar o fotografie în vila de la Condrița te face mai domn decât erai fără ea. Chiar și eu aș vrea să mă mut acolo dacă aș avea bani destui.” – ne-a declarat expertul politolog Hrușcă.

Între timp Dodon și cu familia sa locuiesc într-o casă destul de modestă cu 4 etaje din sectorul Buiucani al Capitalei.

Articole asemănătoare