Drumul Crucii în Chișinău: Sute de Ortodocşi s-au rugat pentru Gaz

Sute de Creștini Ortodocși au ieșit astăzi după liturghia de duminică în frunte cu o mână de clerici spre Drumul Crucii chiar pe lângă benzinăriile din Capitală și s-au rugat pentru gaz îndestulat pentru toată lumea din țară.

Enoriașii au început să mărșăluiască prin capitală cu cruci și icoane chiar după liturghia de duminică alături de conducătorii religioși rugându-se comun pentru mai multe resurse de gaz din partea Rusiei cerându-i acest lucru și lui Dumnezeu.

„Doamne, adu-ne Doamne Gaz din Rusia ca să putem ține aprins focul veșnic al eternității că ni s-a stâns și a stat stâns Doamne, iar morții noștri nu au s-au putut odihni în pace din această cauză. Încă ne rugăm pentru Gaz din partea Federației Rusia pentru a încălzi casele tuturor enoriașilor și al tuturor poporului Moldav. Încă ne rugăm pentru încheierea unui contract cu compania de gaze Gazprom și plătirea tuturor datoriilor. Amin…” – s-a rugat preotul din fața mulțimii de enoriași în timp ce mergea alături de aceștia pe lângă benzinării și le stropea cu aghiasmă.

Printre mulțimea de credincioși se afla și o femeie mai în vârstă care a venit tocmai din Cimișlia pentru a participa la eveniment: „Doamne apără-ne și ne păzește de vrăjmași. Ne rugăm să ne dăie Gazul înapoi că din cauza la vrăjmaș și la tinerii care nu mai vin de la Biserică a dispărut și Gazul. Dumnezău nu ne mai poate îndura și ne pedepstește, de asta și nu avem destul Gaz. Cum în anii trecuți noi tot timpul aveam gaz să ne putem încălzi și anul ista nu?” – ne-a declarat doamna fiind întreruptă de o vecină care-i dădea dreptate: „Da, da fa Tamară. Și eu am văst pe la telivizor că gazul o dispărut din cauza la America fiind că de acolo vine și Bill Găits care vrea să ne pună cipuri, apără-ne Doamne de vrăjmași” – s-a arătat îngrijorată vecina doamnei Tamara care lua și ea parte la drumul crucii.

După ce au mers și au sfințit circa 30 de benzinării din Capitală, mulțimea de ortodocși a hotărât ca săptămâna viitoare să meargă și prin alte raioane din țară pentru a sfinți și se ruga și pentru alte benzinării pentru ca acestea să primească gaz: „Trebuie de mers și de rugat. Așa cum ne rugăm pentru ploaie sau mâncare, trebuie să ne rugăm și pentru Gaz că fie cel de sus, fie domnul Putin ne-a auzi și o să ne dea gaz numaidecât, eu sunt mai mult ca sigur” – ne-a declarat preotul de la Mitropolia Basarabiei Afanasie Melnic.

Articole asemănătoare