După ce a rămas fără cetățenia R.M., Rizea cere pașaport transnistrean

După ce zilele trecute lui Cristian Rizea i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova, acesta a aplicat la pașaportul și cetățenia transnistreană din frica de a nu fi extrădat înapoi în România, acolo unde are chiar un dosar penal pe numele său.

Fostul politician din România Cristian Rizea s-a adresat disperat așa ziselor autorități de la Tiraspol, Transnistria, cerându-le acestora azil politic chiar în Transnistria. Acesta le-a asigurat pe autoritățile de acolo că mereu a simțit o legătură profundă față de țara pe care însuși Republica Moldova nu o recunoaște.

„Dragi prieteni din Transnistria, buona sera vă urez cum ziceți voi acolo la voi la Tiraspol, în țărișoara aia de vis pă care din păcate nimenia nu dorește s-o recunoască că toți îs proști rău mamă. Dar uite că eu mereu în adâncu inimii mele am simțit o legătură strânsă față de această țară Transnistria, dă zici că străbunicii mei ar fi venit de p-acolo, să jur yo. Dragi prieteni, astăzi am mers la Tiraspol, în capitala Transnistriei, și am aplicat și eu pentru cetățenia Transnistreană, poate m-or primi p-acolo. Lasă că Rizea mai are acolo niște bani să-i investească prin imobiliile alea Sovietice d-acolo, că p-acolo și-așa nu se prea bagă bani în clădiri, dar lasă că vine Rizea mafiotu și vă arată vouă cine iubește Transnistria. Promit să vă învăț limba și să vă cânt și imnul dacă va trebui, dragi transnistrieni. Și pentru prietenii mei de la marginea Moldovei care mă urmăresc o să organizez și un concurs unde voi oferi un iPhone dă ultimă generație mamă.” – a declarat Rizea într-un live de pe Facebook în timp ce trăgea din țigară.

Cu toate acestea, conducerea Transnistriei nu prea dorește să-l primească pe Rizea acolo dat fiind faptul că data trecută când Rizea a fost în Transnistria, acesta s-a luat la ceartă cu un primar de-acolo după ce primarul l-a făcut pe Rizea mafiot. Plus la asta Rizea ar fi refuzat să se închine în fața statuiii lui Lenin în timp ce trecea prin fața monumentului de la Tiraspol – lucru care l-a dezamăgit în special pe așa-zisul Președinte al Transnistriei Vadim Krasnoselski.

Articole asemănătoare