După examenele de BAC, absolvenții din Capitală vor merge cu capra

Cea mai mare provocare a unui elev de liceu este cu siguranță perioada de examene la sfârșitul clasei a-12-a. După examenele de bacalaureat, mai mulți liceeni au declarat că vor pleca cu capra prin țară. Anul acesta universitățile cer tot mai mulți bani, iar viitorii studenți nu vor să aștepte sărbătorile de iarnă pentru a-și mări bugetul.

Criza actuală din economie este simțită și de absolvenți, care mai au o grijă în plus – achitarea contractului la universitate. Conform investigațiilor noastre, pe rețelele sociale mai mulți elevi au postat anunțuri de cumpărare a caprelor, sorcove sau chiar clopoței. Anunțurile online care s-au răspândit în întreaga țară, au pus pe gânduri ministrul economiei, care se pregătește pentru o sărăcire mai mare a populației în cazul în care viitorii studenți vor merge pe la casele oamenilor să strângă bani. Cei de la Serviciul Fiscal de Stat deasemenea și-au exprimat îngrijorarea pe rețelele sociale: “Noi ce mai strângem după ei?! Ar trebui de impus taxe celor care merg de-a uratul sau cu capra, că altfel se strâng bani la negru.” – a declarat un angajat.

Chiar dacă în vara aceasta vor fi temperaturi extreme, absolvenții nu se arată preocupați. Unii din ei nu vor să meargă din casă în casă, ci prin încăperi dotate cu aer condiționat. “Sincer să fiu, pe noi ne interesează mai mult să mergem prin benzinării și bănci, decât pe la niște săraci” – a declarat Mihai, elev eminent din Chișinău cu 10 pe linie.

Analiștii economici prevăd noi scumpiri datorită și acestei inițiative care, deocamdată nu a produs niciun efect. Aceștia așteaptă de la Guvern un nou proiect de finanțare pentru a îmbunătăți situația economică din țară. Prim-ministrul Gavriliță deja s-a gândit la un eseu de două ore pe care-l va citi curând absolvenților recomandându-le fel de fel de locuri de muncă după BAC.

Articole asemănătoare