După lemne.md – Guvernul lansează o serie de site-uri de folos pentru moldoveni

În sfârșit. După ce recent Guvernul a propus lansarea site-ului lemne.md unde cetățenii își pot vine lemnele sau pot cumpăra lemne, prim-ministra Natalia Gavriliță a venit cu o serie de propuneri noi de site-uri care ar fi folositoare pentru cetățeni.

Gavriliță a propus lansarea site-ului web oficial guvernamental ăăă.gov.md, cumetrii-nunți-botezuri.gov.md, vând-păr.gov.md și multe alte site-uri:

„La noi în Moldova lumea folosește din ce în ce mai mult aceste site-uri create pentru calculator. Le explicăm și celor bătrâni ce înseamnă un site web: este vorba despre un joc video de pe calculator unde intri pe o pagină și citești informații, vezi poze, vorbești cu lumea. Toți au un sait în ziua de azi, chiar și eu, chiar și Guvernul și mulți alții pe care-i cunosc. Pe lângă lemne.md, vom lansa site-ul oficial ăăă.gov.md – acolo vom publica toate conferințele mele de presă și se va traduce în termeni mai ușori ceea ce am avut eu în vedere. În al doilea rând vom lansa site-ul cumetrii-nunți-botezuri prin care vom oficializa aceste evenimente online. Spre exemplu acolo mirii vor primi un certificat de căsătorie online sau pentru copii certificate de naștere, nu va fi nevoie de dus la primărie. Foarte practic, mai ales că încă avem Covidul. Vei trimite o poză cu copilul nou născut, numele și prenumele și atât – îți vine certificatul de naștere prin poștă. Aceste site-uri vor aduce în sfârșit vremurile bune pe care vi le-am promis.” – a declarat Gavriliță după care a vorbit și Veronica Dragalin, noua șefă la Anticorupție:

„Bună ziua… așa, să începem. Deci, ăă un site web.. mă scuzați, am încurcat prezentarea. Dar nu-i nimic, eu încă-mi aduc aminte așa că voi povesti din capul meu. Un sait web este foarte important în ziua de azi, eu vin din SUA. Acolo unde orișicine are un site web, chiar și un cânișor. De aceea este foarte important ca Guvernul să le pună cetățenilor la dispoziție cât mai multe site-uri web unde aceștia se pot adresa. Vrem să menționăm că acest proiect este în cooperare cu fondatorul Facebook, domnul Mark Zuckerberg cu care am vizitat împreună cu el și cu doamna Maia Sandu niște cursuri de IT la Harvard, cu cincisprezece ani în urmă. E vorba de un expert care se pricepe, nu vă faceți griji. Haideți să facem o pauză publicitară că am vrut să mai spun ceva, dar îmi trebuie prezentarea.” – a declarat Dragalin în fața presei.

Articole asemănătoare