După Sandu a mers și Dodon la București: „Îmi trebuie Pașaport Român”

După ce ieri Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu președintele României Klaus Iohannis, astăzi Dodon a mers și el la București pentru a vorbi cu Iohannis în privința unui Pașaport Român de care ar avea nevoie pentru sine și soția sa.

Cu toate că nu mai deține nici o funcție oficială, Dodon a zburat la București fără a-l anunța pe Iohannis și a sosit pe neașteptate întrerupându-l din lucru pe Klaus Iohannis. Fiindu-i milă, Iohannis nu a vrut să-l lase pe Dodon afară să înghețe așa că l-a invitat în interiorul sediului președinției într-o cameră de așteptare unde s-a așezat un pic alături de el și l-a întrebat ce-l preocupă.

Dodon a început a i se plânge lui Klaus Iohannis și și-a cerut scuze că nu l-a prea vizitat cât a fost președinte din cauza că nu avea destul timp. Totodată, Dodon l-a rugat pe Klaus Iohannis să facă cumva și să-i dăruiască cetățenia Română pentru că acesta dorește de mult să meargă cu soția sa Galina într-o țară nouă din Uniunea Europeană pentru a lucra acolo o vreme, dar pașaportul moldovenesc și cel rusesc pe care le deține nu-i permit: „Domn Iohannis, știți că în trecut mai mulți colegi de-ai mei v-au rugat să le dați cetățeania dvs. și mie îmi trebuie Pașaport Român, hai poate îmi dați și mie unul vă rog cât mai urgent posibil că am nevoie. Dacă vreți îl pot suna pe Domnul Putin și-i pot spune să vă ieftinească un pic gazul pentru România sau vă pot plăti niște bani, ce ziceți de propunerea mea?” – l-a întrebat Dodon pe Iohannis care la rândul său i-a răspuns:

„Stimate domnule Dodon, era dumneavoastră deja de mult a trecut. Cât ați fost Președintele Republicii Moldova nici nu prea doreați să-mi răspundeți la telefon și ori de câte ori v-am invitat în România ați refuzat, iar acum vreți să vă dau un Pașaport Român? Am auzit cum dumneavoastră spuneați vorba aia vestită: șezi ghinișor, sau cum se spunea… Păi exact același lucru vi l-aș recomanda și dumneavoastră, nu vă dau eu niciun Pașaport Românesc. Doar de niște ceai dacă doriți să vă încălziți și apoi mergeți acasă vă rog eu frumos. Hai că plec că numai îmi irosesc timpul cu Dumneavoastră. Și data viitoare să nu mai veniți așa pe neașteptate la mine, da? Dar să mă sunați cu câteva luni înainte și să faceți programare. La revedere.” – i-a reproșat Iohannis lui Dodon după care a plecat.

Cuvintele lui Iohannis l-au rănit însă rău pe Dodon care imediat după vizită a și sunat la Putin pentru a-i se plânge și pentru a-l ruga să scumpească gazul României din cauza că nu i-a fost oferită cetățenia Română. Din surse anonime am aflat însă că Putin nici nu i-a răspuns lui Dodon la telefon, dat fiind faptul că de când Dodon nu mai este președinte, numărul său deja s-ar și afla pe lista neagră a lui Vladimir Putin.

Articole asemănătoare