După vizita în Belarus: Dodon merge la o întâlnire și cu Kim Jong-Un, dictatorul Coreei de Nord

O nouă vizită de lucru va fi înterprinsă de către Igor Dodon, fostul Președinte al republicii Moldova. După ce s-a întâlnit cu președintele Belarus Alexandru Lukașenko, Dodon are planificată și o vizită cu Kim Jong-Un în Coreea de Nord, unde vrea să reprezine țara.

Cu toate că Dodon nu deține nicio funcție de stat, acesta a declarat că va merge în Coreea de Nord cu lucruri importante de rezolvat – din această cauza văzita sa va fi probabil plătită din bugetul de stat. La o emisiune TV Dodon a declarat:

„Merg în Coreea de Nord pentru a avea o discuție cu domnul Kim Jong-Un și pentru a-i transmite respectul din partea mea cum acesta poate ține cetățenii sub ordine. Eu cred că noi socialiștii avem de învățat multe de la excelența sa Kim Jong-Un și scopul vizitei va fi mai ales pentru a îmbunătăți relațiile moldo-coreene. Apropo, eu sunt primul lider politic care face acest lucru. Înaintea mea nu a fost niciun politician din r. Moldova în Coreea de Nord, cu toate că noi știm cât de important partener ne este guvernul democratic din acea țară.“

Mai mulți analiști politici se îngrijorează de acest fapt și cred că Dodon ar vrea de fapt să ia niște sfaturi de la dictatori pentru ca mai târziu să încerce să transforme și Moldova într-o dictatură precum în Belarus sau Coreea de Nord. Potrivit televiziunii nord-coreene SacDic TV, simpatizanții lui Kim Jong-Un îl vor întâmpina și pe Igor Dodon, cum îi întâmpină de obicei pe alți lideri ai lumii:

Simpatizanții lui Kim Jong-Un care așteaptă acolo și pe Dodon pentru a-l întâmpina.
Articole asemănătoare