E Oficial. Numele orașului Orhei a fost schimbat cu succes în Șorhei

Noutăți la Orhei, orașul care până acum cel puțin purta acest nume. Consiliul Raional și Primăria fostului Orhei au reușit să schimbe numele orașului în Șorhei, în cinstea Primarului Ilan Șor. Pentru această lege au votat 95% din toată conducerea consiliului local și raional Șorhei.

Idee i-ar fi venit chiar Marianei Tauber care a recomandat consiliului de la Șorhei să schimbe numele orașului în cinstea primarului Ilan Șor – care este învinuit pentru furtul miliardului. Fără multă vorbă și obstacole birocratice ca de obicei, la doar trei săptămâni după propunerea Marianei Tauber, orașul Șorhei deja și-a și căpătat noul nume mai primind o literă ca prefix – Ș.

Chiar și plăcuța cu numele Orhei de la intrarea în oraș a fost extinsă devenind Șorhei. Prin această lege vor fi însă obligați atât transportatorii de pasageri, cât și autoritățile care dețin documente cu numele vechi al orașului să schimbe numele în Șorhei. Chiar și cetățenii vor trebuie să se deprindă cu noul nume, cu toate că pentru ei nu e un lucru greu. Majoritatea dintre ei de mult ar fi început a spune că sunt din Șorhei, nu din Orhei.

Cetățenii chiar sunt bucuroși de schimbare și-i mulțumesc domnului Șor. Doamna Svetlana din Orhei ne-a declarat spre exemplu: „Off, mânțămăsc că ne-au schimbat numele orașului. Tare lucru bun, eu de când zic chiar să-i facem o statuie domnului Ilan Șor aici în raionul Șorhei, pentru că tare multe a făcut el pentru noi. Chiar de o furat, și ce dacă, dar ne-a dat și nouă. Ne-a deschis magazinuri, șosele ne-a construit, grădinițe și chiar și Orheiland.. unde ați mai văzut așa primar? Dumnezeu să-i dee sănătate și îl așteptăm pe iubitul nostru domn Ilan înapoi la Șorhei, locul care de azi chiar îi poartă numele, mânțănim”

Din surse secrete am aflat că Dodon ar fi supărat pe acest lucru. Acesta ar propune colegilor săi de Partid să încerce să-i convingă pe locuitorii satului Dondușeni să elimine primul n și să înlocuiască litera u cu o, în așa fel încât satul să se numească Dodoșeni.

Postarea anterioară

DOC: Plahotniuc are și o cetățenie germană în care ar fi neam cu Merkel

Următoarea postare

Voronin cu dosar penal. Ochelarii nu se regăsesc în declarația sa de avere

Related Posts