Educătoare a furat cruciulițele de aur de la gâtul copiilor în timp ce ei dormeau

Șoc pentru părinții copiilor de la o grădinișă din raionul Rezina după ce odraslele lor s-au întors acasă fără cruciulițele de aur, pe care copiii le purtau de obicei la piept. Copiii au venit acasă și inițial au fost luați în duret de către părinții care credeau că aceștia au pierdut cruciulițele de aur care i-au costat o bogăție.

Lucru care însă nu s-a dovedit a fi așa. Pe camerele de luat vederi au fost surprinse niște imagini cum educătoarea din grupa pregătitoare le-a scos cruciulițele scumpe câtorva copii chiar în timp ce ei dormeau. Educatoare nu se simte vinovată, ea afirmând că le-a scos picilor cruciulițele pentru ca aceștia nu cumva să se lovească în som. Mai mult, acest lucru i-ar fi fost spus într-un vis de către un sfânt: 

„Nu am de gând să recunosc nimic, voi și vapșe vă interesează? Cruciulițele celea nu au fost în zadar cumpărate, ele au fost cumpărate cu scopul ca eu să le iau și să le dau mai departe. Asta nu se numește furat, vă spun eu. Eu am cerut cu binișorul, am rugat ca copiii să îmi dea cruciulițele, ei însă au zis că părinții nu le dă voie, needucații ce-s ei. Eu de multe ori am avut vise care chiar s-au îndeplinit. Am prevăzut și că Maia va fi președinte, și Covidul, toate le-am prevăzut că mi-au spus sfinții în vis totul. Când am spus la lumea păi nimeni nu m-a crezut. Faptul că le-am luat cruciulițele de aur de la gâtul copiilor are un scop: copiii aceia nu merită să poarte așa cruciulițe, părinții trebuie să le pună cruci din lemn. Am de gând să vând aurul și o parte din bani să-i împart săracilor iar cu o altă parte voi face altceva, dar nu vă spun ce fiindcă sfântul m-a rugat să țin secret acest lucru.” – a declarat educătoare care nu se vede vionată în acest caz.


Promo  Stai acasă ca o lene și n-ai de lucru? Caută un loc de muncă în Moldova pe delucru.md dând un click aici

Însuși preotul localității a lăudat gestul educatoarei. Acesta crede că gestul educătoarei este binevenit, dat fiind faptul că părinții acelor copii nu prea merg la biserică și nici măcar nu au donat bani pentru construcția noii biserici finisată în primăvara anului trecut. Părintele susține că le-a zărit la biserică în total de vreo 2 ori pe mamele copiilor în acest an, dar acestea nici măcar n-au cumpărat o lumânare ci doar au ascultat slujba și au plecat acasă imediat după Tatăl Nostru.

În plus, educătoarea a scăpat de orice fel de pedeapsă, deși părinții copiilor au scris plângere. Educătoarea nu va fi concediată din cauza că i-a dăruit o cruciuliță de aur și directoarei grădiniței care s-a bucurat nepus de mult de gestul colegei. Prețul unei astfel de cruci de aur se ridică în jurula la trei mii de Euro, dat fiind faptul că ar fi vorba de aur din Muntele Atos binecuvântat de câteva soboruri de preoți.

Mai mulți părinți au ieșit la un protest în fața grădiniței: „Nu se poate așa ceva. N-are ea ce se atinge de cruciulița copilului meu, eu pentru cruciulița ceia de aur am lucrat câteva luni de zile la Italia și numai eu știu cât de greu mi-a fost. Doar cu toții știm că o cruciuliță de aur la gât îl păzește pe copil mai bine de cel rău, decât o cruce simplă de lemn, lucrul acesta eu îl știu fiindcă sunt un om foarte credincios, să vedeți că acasă mi-i plină camera de icoane și cruciulițe.” – s-a arătat nemulțumit un tată prezent la protest.

Articole asemănătoare