Elevul care l-a corectat pe Putin va petrece 3 luni la un lagăr din Siberia

Tristețe în familia elevului care l-a corectat zilele trecute pe Vladimir Putin atenționându-l că Marele Război al Nordului a durat 27 de ani, și nu 7 cum declara Putin anterior. Școala la care elevul învață l-a trimis într-o așa zisă „tabără de recreiere” pentru 3 luni fără ca familia să fie însă anunțată.

Tabăra de recreiere din Siberia s-a dovedit a fi însă un fost Gulag sovietic, un lagăr în care oponenții politici erau obligați să lucreze. Cu toate acestea, școala asigură familia elevului că aceasta ar fi doar o mică vacanță, un cadou din partea domnului Putin fiind că elevul a avut curajul să-l corecteze.

Familia întristată și-a dat însă seama că copilul lor de 17 ani a fost dus într-un lagăr post-sovietic pentru a fi pedepsit că l-a corectat pe Vladimir Putin. Mama copilului a declarat la un post radio cu lacrimi în ochi: „Chiar după ce Mișa al nostru l-a corectat pe Putin, la ușa noastră a apărut o mașină cu niște bărbați îmbrăcați în negru și cu ochelari. Când Mișa a ajuns acasă de la școală în ziua aceea, bărbații l-au luat cu forța și l-au dus în mașină, iar apoi acesta a fost dus. Am sunat directoarea de la Școală și aceasta ne-a spus să nu ne facem griji că nu este nimic rău și că Mișca al nostru a câștigat o vacanță de la Putin, dar noi cu toții știm cu ce fel de vacanță s-a ales băiețelul meu” – s-a plâns mama îndurerată.

Pe de-o altă pate, școala la care elevul învață nu își face nici o grijă. Am contactat directoarea pentru a lua replică, aceasta ne-a declarat însă: „Nu este nimic rău, au venit niște persoane din anturajul domnului președinte și ne-au spus că-l vor lua pe elev pentru câteva luni într-o mică vacanță gratuită, ca un mic cadou din partea domnului Putin fiind că elevul l-a corectat și a arătat că este deștept. Noi credem că elevul nostru nu trebuia să-i zică nimic domnului Putin, fiind că el nu face niciodată vreo greșeală, chiar și atunci când o face. Sperăm să-l revedem peste 3 luni, eu cred că asta va fi mai degrabă o mică vacanță și o măsură didactică de recreere, să se învețe minte și să aibă respect față de președintele nostru” – s-a arătat convinsă directoarea școlii la care învăța elevul dus în Siberia.

Părinții băiatului au încercat să-și salveze odorul și să-l revadă, au fost însă sfătuiți să nu se amestece și să-l aștepte, căci peste 3 luni ar urma să se întoarcă având mai multă educație și respect față de patria sa mamă și valorile ei.

Cu toate acestea, autoritățile ruse susțin că lagărul din Siberia nu ar fi un loc rău ci mai degrabă un mic loc vacant unde tânărul se va putea bucura de niște timp liber și va putea medita asupra comportamentului său, încercând să-și schimbe cât de cât caracterul.

Articole asemănătoare