Elon Musk are de gând să cumpere și Piața Centrală. A făcut o ofertă

Noutăți îmbucurătoare pentru autoritățile de la Chișinău după ce miliardarul Elon Musk, care recent a cumpărat Twitter dar a și făcut o ofertă de a cumpăra Transnistria, s-a oferit din nou să cumpere ceva de la țara noastră: Piața Centrală.

Bucurie cum nu a mai fost la Piața Centrală din Municipiul Chișinău, după ce administrația municipală a pieții a primit o ofertă de la Elon Musk. În documentul de zece pagini, magnatul american, al cărui tată provine din Kazachstan, îi cere Primăriei Chișinăului Piața Centrală la un preț cam greu de refuzat, dar și vine cu unele condiții de modernizare:

„Eu, Elon Musk Gheorghevici, ofer suma de două milioane de dolari pentru a cumpărat Piața Centrală din Republica Moldova, Municipiul Chișinău. Totodată, mă oblig să modernizez această piață deschizând acolo inclusiv fel de fel de tarabe care vând piese de schimb pentru mașinile Tesla, scaturi și multe altele. Totodată, jumătate din piață va fi pusă la dispoziție vânzătorilor moldoveni, la un preț destul de avantajos pe bază de abonament zilnic. Modernizarea Pieții Centrale, a căror costuri le voi purta eu, va include schimbarea Logo-ului Piața Centrală care în loc de T-ul tradițional, va conține T-ul de la compania mea Tesla. Dacă oferta va fi acceptată, în perspectivă, am de gând să aduc fabrici Tesla și în Republica Moldova, inclusiv în Chișinău. Mai mult, lângă Piață vom deschide un subsol care va produce baterii solare pentru mașinile Tesla.” – se arată în documentul pe care Musk l-a trimis primăriei.

Totuși, primarul Capitalei Ion Ceban nu s-a arătat prea încântat de oferta lui Musk, chiar dacă acest lucru ar crea câteva sute de locuri noi de muncă în Capitală. Acesta cere de la compania Tesla a lui Musk fie rutiere, fie busuri, ca transport public pentru Chișinău:

„Mask aista de la America a făcut o ofertă care ni se pare că plătește cam puțin, fiindcă Piața Centrală are o valoare cu mult mai mare și noi nu vom lăsa privatizarea Pieței de către un american bogat. Lasă să ne dea celor de la primărie măcar câte vreo mașină Tesla, să facă transport public cu busuri electrice de la Tesla prin Capitală.. și ne mai gândim dacă-i dăm voie să-și pună logo-ul peste tot prin piață.” – a scris Ceban pe o rețea socială.

Logo-ul companiei Tesla care produce mașini și baterii electrice și îi aparține lui Elon Musk. În curând acesta ar putea fi văzut și la Piața Centrală, dacă aceasta va fi vândută miliardarului:

Articole asemănătoare