DECIS. Elon Musk va cumpăra Odnoklassniki pentru ca să-l șteargă

Noutăți nu prea îmbucurătoare pentru utilizatorii rețelei sociale rusești Odnoklassniki. Miliardarul Elon Musk a făcut companiei o ofertă greu de refuzat – dorind să cumpere rețeaua socială doar pentru a o șterge.

După ce a cumpărat Twitter dar a și făcut alte oferte de a cumpăra Transnistria sau chiar Piața Centrală de la Chișinău, magnatul Elon Musk dorește să cumpere și rețeaua socială Odnoklassniki, în mare parte din cauza mamei sale care încă o folosește și nu dorește să treacă la Twitter, care acum îi aparține lui Musk:

„Știți, mama mea este o utilizatoare înrăită a Odnoklassniki și am și eu acolo un profil unde încă mă enervează în fiecare dimineață cu fel de fel de cartinci cu animăluțe și floricele. I-am zis să treacă la Twitter fiindcă acum îmi aparține mie, dar ea nu dorește fiindcă o zis că acolo le găsește și pe mai multe vecine, prietene care la fel nu vor să părăsească Odnoklassniki. De aceea eu le-am făcut băieților de acolo o fertă de nerefuzat, le ofer un miliard de dolari iar după ce voi cumpărea rețeaua, cel mai probabil o voi șterge sau o voi transforma într-un magazin Tesla. Până la urma urmei, cui îi mai trebuie rețeaua asta dacă există Twitter? Nu-mi pot explica acest lucru. Mă bucur că administratorii Odnoklassniki n-au refuzat oferta, în zilele următoare aș efectua tranzacția.” – a declarat Musk la un post radio din Statele Unite care are de gând să facă același lucru și în cazul TikTok-ului.

Totuși, decizia lui Musk de a șterge Odnoklassniki i-a supărat și pe mai mulți moldoveni care încă postează acolo poze în fiecare zi, dau fel de fel de note și cinci cu plus-uri prietenilor:

„Da la ce să ne șteargă el nou adnaklassniki? Iaca vedeț, de când o venit Maia Sandu apăi numai rău, eu spuneam prin 2014 că Sandu a să vă închidă adnaklassniki, da voi nu mă credț. Ei și iaca amuia vedem realitatea. Mama mea când o auzit azi dimineață o început a plânge, fiindcă acolo vorbea zilnic cu nana Vera de la Etalia și mai n-a apucat-o inima. Cum să treacă ea la o altă rețeauă socială dacă doar Odnoklassniki e în limba moldovenească, niș Feisbuk, niș Twitter n-au limba moldovenească. O să ieșim la proteste să ne lese în pace Adnaklassniki, să nu ne șteargă ei nouă acolo.” – s-a arătat dezamăgit Valodea Țâncu, un fan înrăit al rețelei sociale Odnoklassniki care se teme că, odată ce rețeaua socială va fi ștearsă, îi va dispărea tot progresul din jocurile cu fermă de acolo.

Articole asemănătoare