Emilian Crețu rupe tăcerea: „Eu tot îmi spăl păsărica, nimic rău”

După ce zilele trecute cunoscutul actor și vlogher Emilian Crețu a întrebat-o într-un live pe o fetiță mai mică dacă aceasta și-a spălat păsărica, acesta a venit astăzi cu unele precizări. Asta din cauza că prin comentarii au apărut fel de fel de critici la adresa actorului.

Zilele trecute Emilian Crețu, cunoscut ca și Baba Dora, a întrebat-o pe o fetiță mai mică, refugiată din Ucraina care stă la el, dacă aceasta și-a spălat păsărica (video-ul mai în jos). Această întrebare i-a indignat pe internauți, mai ales că vlogherul a postat acest lucru într-un story de pe Instagram. Pentru a preciza unele lucruri, Crețu a ieșit la TV pentru a-și justifica întrebarea:

„Nu e nimic rău să pui întrebarea dată, eu când eram mai mititel păi pe mine mama, tata dar chiar și unchiul Valoghea mă întrebau de fiecare dată dacă mi-am spălat păsărica. Dar eu chiar și astăzi îmi spăl păsărica din când în când așa că nimic rău – terminați-o lume cu tot hate-ul ăsta care nu duce la nimic. Mai bine v-ați uita la nasul vostru, că multe dintre voi care mă criticați singure nu v-ați spălat păsărica probabil dar mi-ați început a hămăi prin comentarii, de parcă sunteți dezlegate. Vreau însă să vă liniștesc pe toți, eu întreb doar fetițele dacă și-au spălat păsărica, nu mă interesează dacă băiețeii își spală cucușorul pentru că de asta deja trebuie să aibă ei grijă – o fată e așa mai gingașă, mai sensibilă, și trebuie de avut grijă de ea – eu așa am crescut la mama.” – ar fi declarat Crețu după care și-a început șoul Baba Dora.

Pe de-o altă parte, asociațiile non-guvernamentale (ONG-urile) au rămas șocate de video-ul în care actorul a întrebat-o pe fetiță dacă și-a spălat păsărica. Angela Rață, lidera unui ONG din Capitală, susține în acest sens: „Doamne ferește, nu e frumos să întrebi dacă fetița și-a spălat păsărica fiindcă atunci când copiii sunt mici, noi nu trebuie să le dăm un gen și automat să zicem că-i fetiță sau că-i băiețel. Trebuie să le dăm pace copiilor să-și aleagă singuri genul când vor crește mari, în Canada așa se face. Poate fetița ceia nu vrea să aibă păsărică, ci pasăre sau ciocârlie – cine-i Crețu s-o întrebe pe ea așa un lucru rușinos?” – ne-a declarat femeia îngrijorată.

Articole asemănătoare