Exclusiv. Veronica Drăgălin a declarat că este soră cu Maia Sandu

Procurora-șefă a Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, a făcut o declarație de presă șocantă, după 15 zile de activitate în noua funcție.

După o discuție cu președinta Maia Sandu, șefa Procuraturii Anticorupție a ținut să organizeze o conferință de presă în care a abordat mai multe subiecte. Printre acestea au fost reforma procuraturii, parteneriatele cu experții străini dar și chestii de familie. Dacă conferința a fost mai plictisitoare la început, sarea și piperul a fost adăugată la sfârșit.

Se pare că actuala guvernare a decis să o pună în funcție pentru că ar fi o bună profesionistă, dar la sfârșitul conferinței, un jurnalist i-a adresat o întrebare incomodă.”Cum comentați faptul că vă asemănați la chip cu doamna Maia Sandu?” – a întrebat un jurnalist. După câteva secunde de gândire, Dna. Drăgălin a răspuns: “Să știți că aveți un ochi bun, ați fi putut munci și în procuratura anticorupție dacă erați rudă cu mine. Sunt nevoită să vă spun că eu și Maia Sandu chiar suntem surori, am fost nevoită să-mi schimb numele de familie ca lumea să nu vorbească despre una alta, dar am crescut împreună și am lucrat ambele în Statele Unite. Totuși, o dată ce mi-am schimbat numele de familie, pe hârtie nu mai suntem surori.”

În ultima campanie electorală, actuala guvernare a promis că vor aduce la guvernare doar oameni competenți, însă nimic despre faptul că aceștia ar putea fi membri de familie. Acest lucru a fost prevăzut în planul de activitate a guvernului, însă nu a fost discutată și cu societatea civilă moldovenească, care la moment este revoltată, mai ales după ce și o verișoară de-a președintei se află într-o funcție înaltă de stat.

Potrivit unui proiect de lege, în curând și Gavriliță ar urma s-o aducă în funcție pe mama ei soacră, pe cinci verișoare, doi cumnați și trei prieteni – fără niciun conflict de interese, doar din simpla cauză că sunt profesioniști.

Articole asemănătoare