Experții IT moldoveni ne îndeamnă să utilizăm parola „zaya123” că-i cea mai sigură

Experții în tehnologia informației ne îndeamnă să folosim cea mai sigură parolă din acest an pe care aceștia au stabilit-o pentru a-i apăra pe toți cetățenii din țara nostră de tot felul de hack-uri și spargeri de conturi.

Astfel, pentru anul 2022 aceștia au stabilit parola zaya123 ca fiind cea mai sigură parolă pe care ar trebuie s-o folosească orice moldovean și moldoveancă pentru a-și securiza conturile unde este nevoie să folosești o parolă:

„Mulți moldoveni nu știu că cea mai sigură parolă este zaya123 fiindcă conține atât vocale, consoane cât și cifre – lucru care face această parolă să fie foarte, foarte sigură. Noi îndemnăm pe oricine să-și schimbe parola aceasta pe toate conturile și să le spună și rudelor să facă același lucru, fiindcă altfel vor fi umpluți de viruși și li se va șterge Whatsapp-ul, Viber-ul dar și contul de Facebook dacă nu schimbă această parolă. Dacă vreți, puteți să faceți parola și mai sigură adăugându-i și semnul exclamării la sfârșit – însă fiți siguri că veți putea s-o memorizați.” – ne-a declarat expertul din norvegia Linux WinScp care activează la Universitatea de Tehnică a Moldovei. Între timp, potrivit unui studiu, fiecare al doilea moldovean utilizează o parolă precum “parola”, “12345678”, “moldova1234” sau “9876543” – toate fiind nesigure din cauza că, potrivit experților IT, sunt prea lungi.

Articole asemănătoare