Facebook indisponibil după ce un moldovean angajat acolo a încurcat cablurile

Șoc și zarvă la compania Facebook căreia îi aparține Instagram și Whatsapp. Rețeaua Socială a fost indisponibilă pentru mai multe ore din cauza unui nou angajat de acolo – Vasile, un moldovean din Rezina stabilit în SUA care lucrează de două săptămâni la Facebook.

Moldoveanul și-a început munca ca în fiecare dimineață asigurându-se mai întâi că rețeaua la care Facebook este conectat funcționează. După ceva timp, acesta a decis împreună cu ceilalți lucrători să schimbe niște cabluri din cauza că acestea nu au mai fost schimbate de ani buni de zile iar acolo s-ar fi îngrămădit deja prea mult praf – lucru care poate încetini funcționarea serverelor.

Încerând însă să îmbunătățească lucrurile, acesta le-a făcut și mai rău. Facebook a fost deconectat de la rețeaua principală din cauza că toate cablurile și firele celor 300 de Servere fizice din Silicon Valley, SUA, au fost încurcate de către angajatul moldovean și subordonații săi. În subordinea lui Vasile Albeanu din Rezina se află încă alți 100 de lucrători care poartă și ei vina.

Fondatorul și șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a fost alarmat de urgență și chiar chemat pentru a ajuta la restaurarea sistemelor astfel încât problemele să fie alăturate iar Facebook să funcționeze din nou. Totuși, acest lucru a luat foarte mult timp și până la ora actuală rețeaua socială mai are unele probleme. Vasile Albeanu ar putea fi concediat sau în cel mai rău caz deportat în R. Moldova.

„N-am vrut blin, am vrut să ștergem oleacă praful de acolo și am scos puțin firele celea că le puneam înapoi, nu e mare treabă, dara iaca na ce rahat s-a întâmplat. Eu zeci de ani de zile am lucrat în Strășeni la Union Fenosa într-o poziție mai mare și acolo parcă niciodată nu mi s-a întâmplat așa ceva, dar iaca aici după două săptămâni… Știu că or să mă concedieze de la asta, dar ce să fac, trebuie să trec și peste asta” – s-a arătat supărat moldoveanul care are de gând să aplice pentru o altă poziție la Google.

Articole asemănătoare