Întrebări frecvente de la cititori

Nu, Moldfy scrie multe articole pe teme politice dar nu este influențat de către vreun politician sau partid politic. Faptul că suntem independenți de politic se oglindește în subiectele pe care le abordăm la scrierea articolelor, dar și persoanele care apar în articole. Spre exemplu, am publicat numeroase articole satirice despre următoarele persoane din politica R. Moldova:

 1. Maia Sandu (președintele R. Moldova)
 2. Igor Dodon (fostul președinte al R. Moldova)
 3. Natalia Gavriliță (Prim-Ministrul R. Moldova)
 4. Ala Nemerenco (Ministrul Sănătății al R. Moldova)
 5. Igor Grosu (Președintele Partidului PAS)
 6. Marina Tauber, Partidul ȘOR
 7. Ilan Șor, Partidul ȘOR
 8. Vasile Bolea, deputat PSRM
 9. Bogdan Țârdea, deputat PSRM
 10. Vladimir Voronin, deputat PCRM
 11. Ion Ceban, primarul Capitalei
 12. Dorin Chirtoacă, fostul primar al Capitalei
 13. Mihai Ghimpu, fost membru al PL
 14. Vlad Filat, fost șef al PLDM
 15. Andrei Năstase, PDA
 16. Vladimir Plahotniuc, fost șef PDM
 17. Pavel Filip, fost prim-ministru de la PDM
 18. Constantin Țuțu, fost membru PDM
 19. Sergiu Sârbu, fost membru PDM
 20. Renato Usatîi, fost primar de Bălți
 21. Nicolae Timofti, fost președinte al R. Moldova
 22. Maria Olar, activistă civică
 23. Vasile Costiuc, activist civic
 24. Natalia Morari, fostă jurnalistă
 25. Valentina Buliga, fostă deputată PD
 26. Zinaida Greceanîi, membră PSRM

dar și despre mulți alții… Introdu numele unui politician în secțiunea de mai de jos
și cel mai probabil vei găsi un articol satiric cu sau despre persoana dată:

După cum observi, Moldfy a scris și scrie articole satirice despre toate persoanele și despre toate partidele politice de relevanță din Republica Moldova care au ocupat sau ocupă funcții în stat.

Avem nevoie de o sursă de finanțare pentru a acoperi cheltuielile de menținere ale site-ului precum hostingul, domeniul, serverul sau certificatul de siguranță. Din acest motiv rulăm reclame Google în toate articolele postate pe Moldfy, nu avem însă influență asupra reclamelor afișate, dat fiind faptul că acestea sunt livrate în mod automat de către Google. Pentru a ne proteja cititorii, am dezactivat reclamele sensibile precum cele care promovează jocurile de noroc sau cele despre alcool.

Din banii obținuți de pe reclamă sunt remunerați și redactorii Moldfy, care însă scriu articole satirice în timpul lor liber și mai degrabă din pasiune decât pentru bani. Nu suntem plătiți de către cineva pentru a scrie articolele și nu scriem articole la comandă.

De obicei scriem articole satirice și pamflete despre subiecte actuale care, după părerea noastră, au o relevanță națională și care pot fi înțelese de către majoritatea cititorilor noștri.

Subiectele articolelor de pe Moldfy fie au un rol pur pamfletic pentru amuzament, fie au rolul de a scoate în evidență niște critică prin exagerare satirică pentru a ne exprima nemulțumirea față de ceva. Dacă vrei să afli mai multe în această privință îți recomandăm să dai un click aici.

Sigur, e posibil să ne trimiți și tu o idee de articol sau chiar un articol satiric întreg – însă nu-ți garantăm publicarea articolului tău și nici nu-ți garantăm vreo remunerare pentru asta. Dacă articolul tău ne-ar părea destul de bun și l-am publica atunci te vom contacta neapărat pentru a-ți mulțumi. Dacă dorești să trimiți un articol, o poți face la adresa noastră de Email

info@moldfy.com

Mai multe despre activitatea Moldfy găsești în secțiunea Despre