Se relaxează restricțiile. Guvernul R. M va permite purtarea măştii sub nas

În sfârșit un pic de relaxare a restricțiilor. Datorită cazurilor de infectări care au mai scăzut în ultima vreme, Guvernul Republicii Moldova ar putea permite purtarea măștii sub nas. Aceast lucru va fi permis de acum înainte însă doar în spațiile deschise, precum afară, nu însă și în interior.

Decizia vine după ce Ministerul Sănătății a recunoscut faptul că majoritatea cetățenilor s-au cam săturat să poarte masca astupându-și întreagul nas, dar și fără ea tot nu e bine din cauza că masca într-adevăr te apără de Covid, de aceea cea mai gândită soluție potrivit autorităților ar fi astuparea feții doar până sub nas. Vestea le-a îmbucurat în special pe pițipoancele instagramere de la Chișinău care abia așteaptă să se laude cu operațiile chirurgice pe care și le-au făcut în timpul pandemiei.

Mai mult, un grup de câteva femei au trimis guvernului o petiție cu peste șapte sute de semnături prin care cer urgent să fie oprită pandemia pentru că vine vara și acestea doresc în sfârșit să se machieze și să se arate prin public fără mască ca în anii trecuți, în special pentru a putea face poze duck face pentru Instagram și pentru a fi în sfârșit văzute de vreun bărbat fiindcă acestea caută măritate.

Guvernul a promis că dacă cazurile de infecții ar urma să scadă în continuare, masca ar putea fi purtată doar sub gură, sub barbă sau chiar în mânecă. Totuși, purtarea măștilor în interior rămâne în continuare obligatorie iar nerespectarea acestei legi se sancționează.

Cu toate acestea, există și cetățeni care se împotrivesc acestei măsuri și doresc să poarte și în continuare masca, spre exemplu o vânzătoare de la Piața Centrală care ne-a declarat: „Da lăsați mai bine să lase măștile să le purtăm mai departe peste tot că eu personal nu văd nimic rău în asta, ele ne apără de virus și nu numai. Dapăi înainte câți nespălați veneau pe aici, dar acum cu masca eu nici nu-i mai simt. Plus la asta, acuma când mâncăm usturoi nu trebuie să ne mai facem griji că o să ne miroase gura urât, mujdeiul de usturoi e mâncarea mea preferată și acum nici nu trebuie să-mi mai fac griji.” – ne-a declarat femeia.

Articole asemănătoare