Finala Campionatului European din acest an s-ar putea juca la Chișinău

Noutăți îmbucurătoare pentru republica Moldova după ce UEFA s-a arătat deschisă ideiii de a lăsa ca finala Campionatului European de Fotball din acest an să se joace chiar pe stadionul Zimbru din Chișinău.

Guvernul republicii Moldova deja a început a aloca 900 de milioane de Euro pentru renovarea și extinderea stadionului – în total la Chișinău ar putea veni peste 100 de mii de turiști din toate colțurile lumii aducând și republicii Moldova un bun profit.

Pe de-o altă parte, deținătorii de afaceri și locatarii care locuiesc în apropierea stadionului vor fi nevoiți să plece de acolo, dat fiind faptul că toate clădirile din apropierea stadionului urmează să fie demolate iar capacitatea să fie extinsă de la 10.400 de locuri la cel puțin 80 de mii de locuri.

UEFA a declarat că va susține extinderea stadionului alocând 100 de milioane de Euro, Renatu Usatîi va dona 10 milioane de Euro din bani proprii iar restul 790 de milioane de Euro vor fi plătiți din bugetul de stat al Republicii Moldova.

Pe de-o altă parte, experții se arată îngrijorați și cred că nu este necesar de alocat atât de mulți bani pentru un simplu stadion. În plus, din cauza pandemiei ar putea veni mai puțini turiști iar veniturile pe care țara noastră le va face pe seama turiștilor s-ar putea estima la vreo 30 de milioane de Euro – spre deosebire de cei 790 de milioane de Euro investiți de guvern.

Articole asemănătoare