GAFĂ. Gavriliță l-a salutat pe Președintele Franței în spaniolă: „Hola, muchas gracias pentru vizită”

Gafă de zile mari chiar la Guvern, acolo unde prim-ministra Natalia Gavriliță a fost vizitată astăzi de către președintele Franței Emanuel Macron, acesta fiind în vizită în Republica Moldova.

Gavriliță a vrut să-l surprindă pe președintele Franței salutându-l și mulțumindu-i în limba sa maternă, dar a confundat limba franceză cu cea spaniolă. Gafa a strânit un văl de hohote nu doar pe fața lui Emanuel Macron, dar și pe fața Maiei Sandu.

„Hola, muchas gracias pentru vizită domnule cancelar francez. Vreau să văă mulțumesc pentru faptul căă, ați venit tocmai de la Paris pentru a neee vizita țara și vreau săăă vă mulțumesc pentru susținerea poporului francez atât față de Ucraina cât și față de ăăă toate țările din exterior de Ucraia pe care le susțineți, în afarăă de Rusia, afectate și ele de ăăă sărăcie. Italia împreună cu Uniunea Europeanăăă mereu a fost un partener foarte de suces al Republicii Moldova care neaa ajutat la bine și la greu. Vă invit alături de doamna Sandu mai târziu la o gustare moldoveneascăă și un păhărel de vin tot moldovenesc pe care le-am pregătit tocmai pentru dumneavoastră, domnule cancelar.” – i s-a adresat Gavriliță președintelui Francez Emanuel Macron, care mai apoi a stat la o mască copioasă în stil moldovenesc alături de Maia Sandu, Natalia Gavriliță, Igor Grosu și mulți alți oficiali din țara noastră.

După declarațiile Nataliei Gavriliță, Maia Sandu a fost nevoită să-și ceară scuze de la Emanuel Macron pentru faptul că prim-ministra l-a salutat în limba spaniolă. Aceasta a crezut că în Franța s-ar vorbi limba spaniolă.

„Domnul Macron a fost foarte înțelegător și a iertat-o pe doamna Natalia pentru mica grafă produsă, asta s-a întâmplat din cauza că aceasta n-a studiat la Harvard ca mine ci la o altă universitate din Statele Unite mai la frontieră cu Mexic unde se vorbea limba spaniolă. A fost însă un moment destul de amuzant, recunosc.” – a declarat Sandu referitor la acest subiect la o emisiune mondenă de astăzi.

Articole asemănătoare