Gafă la Marșul Familiei al Socialiștilor: 60% dintre participanți erau gay

Gafă de zile mari la Marșul Familiei al Socialiștilor organizat sâmbătă în capitală după ce circa 60% dintre participanții la marș, adică 2000 de persoane, erau gay și lesbiene care aparțineau comunității LGBTQ din republica Moldova.

Situația neplăcută s-a întâmplat după ce mesajul lui Dodon la care acesta a invitat cetățenii la Marșul Familiei a fost distribuit și de către Filip Kirkorov, bunul prieten al lui Dodon. În dată sute de gay și lesbiene a comunității LGBT din republica Moldova s-au mobilizat când au văzut îndemnul distribuit al lui Kirkorov, crezând că este vorba despre un marș dedicat anume comunității LGBT din care și Kirkorov a făcut cândva parte.

Unul dintre preoții care a participat la marș s-a bucurat inițial când a văzut mai multe steaguri în culorile curcubeului, crezând că acestea ar simboliza pacea. După ce a fost însă informat de către un slujitor al bisericii mai tânăr că steagul reprezintă de fapt comunitatea LGBT, preotul a început a-și faci cruce și stropi mulțimea cu aghiasmă, după care a fugit într-o biserică din apropiere și s-a încuiat în altar începând a se ruga.

Kirkorov și-a cerut scuze de la Dodon și a promis că data viitoare acesta nu-și va mai invita prietenii la marș. Drept despăgubire, Kirkorov a promis că în următoarele luni va face un concert de zile mari la Chișinău unde-l va invita pe Stas Mihailov dar și pe Sofia Rotaru.

Articole asemănătoare