Presa de la Tiraspol a publicat astăzi imagini cu exploziile din Transnistria

După ce zilele trecute au scris că în Transnistria ar fi avut mai multe explozii, presa de la Tiraspol a și publicat unele imagini despre care susțin că le-ar fi făcut la fața locului.

Totuși, imaginile sunt de fapt dintr-un joc video și nicidecum oarecare imagini făcute acolo. Am luat legătura cu jurnaliștii de la Tiraspol pentru o reacție, iar după ceva timp am dat de un purtător de cuvânt de la așa-zisă presă de stat care ne-a comunicat:

„Aceste imagini sunt reale, vă spun eu. Mie mi le-a trimis un cumătru pe calculator, pe Feisbuc, și mi-a zis că la graniță s-au trimis tancuri și soldați cu elicoptere, vârtolioate și vaporuri chiar pe Nistru. Eu tot n-am crezut până când cumătru Vasilik mi-a spus că asta-i adevărat și că asta e special trimăs de America să facă destabilizare și în Transnistria, ca Transnistria să nu intre în Europa fiindcă doar știți că acolo îs gheii și noi nu vrem să avem de a face cu dânșii. Iaca uitați-vă, vă arăt mai multe fotografii dacă nu mă credeț.” – a fost reacția lui Kiril Ivanowitsch care nu și-a dat seama că, de fapt, ar fi vorba de un simplu joc video.

Pentru a ne convinge și mai mult, bărbatul ne-a mai arătat câteva imagini pe care le-a primit de la cumătru său și care ar servi drept dovadă a evenimentelor de acolo:

Reamintim că anterior și la un canal TV din România a fost un caz în care jurnaliștii au crezut niște imagini dintr-un joc video ca fiind imagini reale ale războiului din Ucraina. Ba mai mult, aceștia le-au și comentat la televizor în fața unei țări întregi.

Articole asemănătoare