Gafă: Rușii ne-au livrat din greșeală sateliți Sputnik în loc de vaccinuri

Gafă de zile mari la ambasada Rusiei din Republica Moldova care a vrut să doneze țării noastre mai multe loturi de vaccin din Rusia Sputnik V, dar a livrat din greșeală sateliți de tip Sputnik 1 care ar urma să fie lansați pentru a supraveghea Republica Moldova.

Gafa s-ar fi întâmplat din cauza aceluiași nume pe care-l poartă atât primul satelit rus lansat în spațiu, cât și primul vaccin anti Covid inventat tot de către Ruși care la fel poartă numele Sputnik. Ambasadorul rus și-a cerut scuze de la autoritățile moldovene pentru eroarea produsă și a promis că vor fi aduse și vaccinuri anti-Covid de tip Sputnik V.

Din cauza că costul de importare și producere a sateliților Sputnik aduși de către Ruși s-a ridicat însă la o sumă de 50 de milioane de dolari, sateliții nu vor mai fi duși înapoi în Rusia ci vor rămâne în republica Moldova pentru a ne monitoriza țara din spațiu. Mai mult, un operator de telefonie mobilă ar urma să extragă antenele 5G din sateliți pentru internet mai rapid și în Republica Moldova.

Ministerul Sănătății de la noi le-a mulțumit însă rușilor și pentru sateliți, cu toate că nu prea avem nevoie de ei. Și PSRM s-au arătat încântați de cadoul Rușilor declarând că dacă câștigă alegerile Parlamentare, aceștia vor introduce limba Rusă ca prima limbă în școli pentru a proteja statalitatea republicii Moldova și vor permite armatei Ruse să stea în continuare pe Malul Nistrului – pentru a proteja neutralitatea țării noastre, așa cred Socialiștii cel puțin.

Articole asemănătoare