Găgăuzia a vrut să semneze permiterea panglicii, dar a semnat din greșeală aderarea la UE

Gafă de zile mari la Găgăuzia, după ce bașcanul Găgăuz Irina Vlah a semnat din greșeală cererea de aderare la Uniunea Europeană în loc să semneze permiterea panglicii Sf. Gheorghe care, de fapt, a fost interzisă de autoritățile de la Chișinău.

Chiar dacă Guvernul de la Chișinău a interzis purtarea simbolurilor rusești utilizate în războiul din Ucraina precum panglica Sf. Gheorghe, bașcana Găgăuză Irina Vlah împreună cu administrația ei au încercat s-o permită acolo din nou. Însă ghinion, a fost semnat cu totul și cu totul un alt document care a fost trimis spre Uniunea Europeană:

„Din păcate a fost iscălit un document greșit, fiindcă acesta nu era în limba moldovinească cu grafie chirilică, ci în limba rumână și încă în latină. Documentul stătea la mine pe masă și eu am crezut că dacă-l iscălesc și-l trimit mai departe la departament, voi interzice prin asta panglica, dar acesta era formularul pe care ni l-a trimis Uniunea Europeană care ne-a propus și nouă aderarea. Ne pare rău de eroarea trimisă și apelăm la toate autoritățile să ne trimită pe viitor documentele doar în limba moldavă sau în rusă, că noi rumână nu înțălegem pentru că Rumânia și Maldova sunt două țări diferite, așa cum și America și SUA sunt două continente diferite. Vă mulțumesc.” – ne-a declarat Bașcanul Găgăuz Irina Vlah, încercând să se justifice.

Uniunea Europeană a anunțat că a și primit deja formularul Găgăuziei de aderare la UE, acesta nu va fi însă prelucrat mai departe. Totodată, documentul pe care Vlah a vrut să-l semneze pentru a permite panglica interzisă de autorităție moldovene e de negăsit:

„Parcă a luat-o necuratul. Am căutat prin dulap, prin arhivă și prin camera Bașcanului dar n-am găsit nimic, documentul de permitere a panglicei a dispărut. Credem că este o provocare a americii care ne-a furat formularul, fiindcă acuma vom fi nevoiț să scriem la mașîna de scris din nou un document foarte mare precum era acela.” – s-a arătat nemulțumit un angajat al Primăriei din Găgăuzia.

Articole asemănătoare