Ghimpu a intrat în greva foamei. Acesta nu va mai mânca la căcat

După situația dramatică din Kazahstan Ghimpu s-a arătat foarte îngrijorat și a anunțat un protest de grevă a foamei. Acesta a anunțat că nu va mai mânca timp de o săptămână căcat și va mai tăcea din gură din când în când.

În ultima vreme fostul politician din Partidul Liberal s-a cam dat cu părerea pe toate subiectele, de această dată însă a decis să nu mai mănânce atâta la ce nu trebuie și să se retragă un pic de pe scena politică din R. Moldova, a promis însă să revină în curând cu noi forțe:

„Domnul Ghimpu a decis să se retragă pentru o perioadă într-o vacanță privată după ce acesta a rămas șocat de situația din Kazahstan. Acesta crede că mâna Rusiei este de vină și este îngrijorat că mâna Rusiei ar putea interveni și în Republica Moldova pentru a încetini unirea pe care domnul Ghimpu o susține din tot sufletul și cu toată inima. Din acest motiv domn Ghimpu a decis, citez, să nu mai mănânc căcat din gură o perioadă și să mai tac din gură. Totodată, acesta le-a recomandat și altor politicieni precum Năstase sau Dodon să o facă la fel și să intre și ei în greva foamei măcar pe-un timp. Prin această manieră acesta vrea să mediteze und pic și să se bucure de pensia sa de deputat pe care o primește.” – ne-a declarat un purtător de cuvânt de-al lui Mihai Ghimpu explicând motivele care l-ar fi adus pe Ghimpu să intre în această grevă a foamei.

Spusele lui Ghimpu au fost analizate de mai mulți politologi, linguiși dar și lingăi care au ajuns la concluzia că prin această formulare Ghimpu s-a oferit la faptul că o perioadă de timp nu va mai spune nimic, dat fiind faptul că potrivit dicționarului explicativ român dex.ro a mânca la căcat se traduce astfel:

a mânca căcat (expresie) – a minți.

Articole asemănătoare