Ghinionist. Bărbat a primit de la Dodon 500 de lei ca să poarte lenta, dar a fost mai apoi amendat cu o mie de lei

Sursa pozei: ZdG

Ghinion în cazul unui bărbat care a venit la manifestațiile organizate de comuniști și de socialiști. După ce acesta a fost adus organizat la parada de 9 mai și a și primit vreo 500 de lei, bărbatul a fost mai târziu amendat pentru că purta lenta care este interzisă în țara noastră, suferind astfel o pagubă.

Bărbatul a rămas profund dezamăgit când a aflat că în urma participării sale la parada de nouă mai, pentru că purta lenta Sf. Gheorghe care a fost interzisă în țara noastră, va fi amendat cu o mie de lei. Astfel, acesta va avea o pierdere de 500 de lei, fiindcă inițial Socialiștii i-au dat 500 de lei pentru a purta acea lentă și a participa la paradă:

„Eu nu mai înțăleg vapșeta nică. Lenta asta jă o purtat-o Ștefan Cel Mare, Maia Sandu a să-i puie și lui amendă sau ce? La ce m-au amendat cu o mie de lei, știți cât de greu să câștigi un ban amuia la noi dacă nu lucrez? Am noroc de domn Dodon că mă mai invită din când în când la tot felul de parade deiestea și-mi mai dă câte cinci sute de lei, mă mai invită acolo la o masă și organizează pentru noi din mahală drumul dus și întors. Voi închipuiți-vă dacă nu erau socialiștii să-mi dee de lucru să vin pe la manifesturi deiestea, apăi eu în genere nu câșligam niciun ban nică. Iaca acuma cu amenda asta am pierdut toț banii și am mai plătit și de la mine, degeaba mi-a dat Dodon cinci sute. Da eu data viitoare chiar am să cer o mie cinci sute, ca să plătesc și amendă, dar ca să-mi iasă și mie. Înțălejeț, noi trebuie să ne descurcăm cumva dintr-o parte în alta.” – ne-a declarat bărbatul care părea să fie în stare de ebrietate, după cum se pare și în video-ul de mai în jos.

Bărbatul dat nu este unicul care a purtat lenta la marșurile organizate astăzi de nouă mai. Pentru a scăpa de amenzi însă, mai mulți dintre susținători pur și simplu și-au pus un clopot-talangă de culoare orange la gât:

„Zîua pobedî asta o sărbătorit și bunicii, și străbunicii noștri din istoria neamului nostrî. Noi demult vrem unirea cu Moldova și am venit aicia la protest pentru a protesta vapșăta împotriva hoților precum Șor, Plahatniuc, Dodon care o furat miliardu și o sărăcit lumea complect, niște hoț șî niște trădători că dacă ei nu furau apăi noi astăzi nu protestam aicia la ziua pabedî. JOS MILIARDUL, JOS TRĂDĂTORII.” – ne-a declarat o doamnă participantă la protest care avea o talangă la gât dar și o șapcă pe care era vizibil logo-ul Partidului Socialiștilor.

Reamintim că panglica Sf. Gheorghe de culorile orange-negru a fost interzisă în Republica Moldova din cauza că reprezintă agresiunea și invazia Rusiei în Ucraina. Cu toate acestea, la întrunirile de astăzi pentru a comemora eroii căzuți în cel de-al II-a război mondial, mai multă lume a încălcat această lege purtând panglica interzisă.

Ziarul de Gardă a luat de la bărbatul dat un interviu înainte ca acesta să dea cei o mie de le pe amendă, suferind o pagubă:

Articole asemănătoare