O Ministră din Moldova cere ca blondele să se vopsească in negru: „Prea multe proaste in țara asta”

O Ministră din Guvernul Republicii Moldova bate alarma. După ce în ultima vreme tendința blondelor care fac tot felul de lucruri pe de-a întoarselea a crescut, ministra de la Guvern dorește să încerce cumva să le convingă pe femeile blonde să-și vopsească părul în roșu sau măcar și negru.

Pe masa Guvernului a apărut chiar cererea uneia dintre membrii comisiei Guvernamentale care, la fel fiind și ea blondă, consideră că în ultimii ani Moldova scade la capitolul cultură din cauza blondelor proaste, care le strică imaginea și celor deștepte. Reprezentanta comisiei din Minister Andrea Hîrleț, blondă și ea, a declarat la tribună:

„Noi, în Basarabia nu ne-am născut blonzi, moda asta prostească vine de la ruși. La ce ne trebuie nouă toată moda asta prostească? Ajunge, trebuie să scăpăm de mâna Rusiei și să nu mai jucăm jocurile de acolo, inclusiv să ne boim părul ca rusoaicele. Uitați-vă cum în Europa femeile își vopsesc părul în diferite culori: albastru, galben, verde.. chiar și în culorile curcubeului. Din păcate această modă la noi în Moldova încă nu se observă, suntem prea înapoiați la acest capitol. Solicit tuturor organizațiilor non-guvernamentale de modă să vină la discuții pentru a lucra asupra unui proiect de lege care să le motiveze pe femeile din țara noastră să-și schimbe culoarea părului dacă acestea au părul blond – acest lucru îl voi face și eu, cu toate că părul la mine e mai degrabă bălai decât blond. Un exemplu este chiar Valea de pe Tiktok, femeia ceia a fost pe la Vorbește Moldova și s-a dat de râs în fața unei țări întregi… cred că dacă nu era blondă, aceasta nu proceda la așa lucru.” – se arată în descursul reprentantei de la Minister.

Astfel noul proiect de lege care se va trimite spre votare prevede ca din anul 2022 saloanele de frumusețe să scoată toată vopseaua blondă sau albă, femeila care vor încălca regula riscă amenzi sau chiar să nu mai fie primite la vreo frizerie din țară. La baza viitorului proiect legislativ ar sta un studiu de-al oamenilor de științe din Marea Britanie care arată că blondele sunt de obicei mai puțin deștepte decât celelalte femei.

Experții și politologii speră că după această lege chiar și rata de susținere a BAC-ului să crească considerabil – dat fiind faptul că însuși profesoarele blonde care n-ar urma să-și schimbe culoarea părului ar putea demisiona benevol din cauza glumelor pe care elevii le tot fac pe urmele lor.

Articole asemănătoare