Guvernul dă asigurări: „Dacă trece gazul, îl punem pe Bolea să-l producă”

Noutăți îmbucurătoare din partea Guvernului Republicii Moldova. Natalia Gavriliță, prim-ministrul Republicii Moldova, dă asigurăr că Vasile Bolea ar fi calea spre ieșire din criza gazului. Politicieni ca Bolea ar putea fi mai de folos – aceștia ar fi în stare să producă gaz mai ieftin care ar putea fi folosit.

Într-o ședință organizată chiar la Guvern, Gavriliță dă asigurări că în pofida creșterii prețurilor gazului, Republica Moldova nu va rămâne nicidecum fără gaz. Aceasta se bazează pe un studiu științific făcut de savanții moldoveni potrivit căruia gazele produse de oameni (bășini) ar putea fi folosite drept gaz natural și ecologic și ar putea fi mult mai ieftin decât gazul pe care ni-l livrează Federația Rusă.

În cadrul studiului au participat trei mii de moldoveni care au produs gaze timp de jumătate de an, rezultatul: volumul de gaze produse de către participanți în acest timp ar fi ajuns pentru încălzirea a 120 de apartamente pe timp de iarnă, un rezultat destul de îmbucurător, mai ales considerând faptul că bășinile de jumătate de an produse de 12 persoane pot asigura un apartament cu gaze timp de 2 luni. În cadrul studiului participanții au consumat fasole și pepeni murați în fiecare zi.

Bazându-se pe acest studiu, Guvernul crede că politicieni precum Vasile Bolea ar fi în stare să producă și mai multe gaze: „Iată uitați-vă la domnul Bolea, el papă binișor și ar da și ar da destule gaze de încălzit măcar vreo odaie pe timp de iarnă dacă ar participa și dumnealui la așa un studiu folositor că oricum nu prea face cine știe ce. La fel și domnul Voronin dar și mulți alți din Parlament, fiind că majoritatea politicienilor de la noi doar stau pe scaun și produc gaze care din păcate se duc în aer și doar împut parlamentul, în loc să ajungă în caloriferele moldovenilor noștri care au nevoie de încălzire pe timp de iarnă – deja iarna viitoare că vine primăvara, dar oricum e cam frig. Domnul Bolea e așa mai mășcățel, păi ne-ar putea produce el gazul împreună cu alde Ghimpu, Filat, și alții.” – a susținut Gavriliță la ședință luându-l pe Bolea în râs.

Pe de-o altă parte, Bolea se opune cu vehemență vorbelor Nataliei Gavriliță: „Doamnă Natalia, ce-i cu dumitale? Majoritatea nu știu dar eu îs vegetarian și nu mănânc fructe, ci numai carne, iar după ora 19 eu de multe ori îs pe dietă – nu mănânc mai mult de două hrinci de paștet ca să mă țin în figură și fac sport cu Igor Nicolaevici în fiecare sâmbătă, mergem la stadion și facem flotări. Eu zic totuși să lăsăm bășinile în pace, fiindcă vă închipuiți că pentru acel studiu lumea a mâncat în fiecare zi fasole și pepeni murați – păi așa te poți strica la burtă și îți poți pune sănătatea în pericol. Eu cred că trebuie să facem aici în parlament un audit din experți în sănătate iar ei să analizeze deja toată treaba asta cu studiul prin care lumea poate produce gaze naturale fiindcă mie îmi pare că acolo ceva nu-i curat la mijloc, acolo la mijloc ceva pute.” – i-a reproșat Bolea Nataliei Gavriliță.

Articole asemănătoare