Guvernul R.M. a decis: Suicidul va fi pedepsit cu închisoare pe viață

O nouă decizie a fost luată de către guvernul republicii Moldova după ce în ultima vreme se aud tot mai multe cazuri de suicid în țara noastră. Astfel, pentru a stopa cazurile de suicid Guvernul a emis o hotărâre potrivit căreia persoanele care recurg la așa gest ar urma să stea închise pe viață.

Guvernul speră că prin această lege va opri astfel de cazuri în țara noastră iar cetățenii se vor teme să recurgă la așa un gest pentru a nu ajunge la închisoare pe viață. Mai mult, membrii familiei ar putea în așa caz să fie impuși să plătească statului pagube morale de până la 50 de mii de lei pentru a întoarce miliardul. Nu toți salută însă decizia guvernului.

Un Partid Politic s-a arătat nemulțumit de această lege motivând că fiecare cetățean ar trebui să fie lăsat să procedeze așa cum vrea, fără să fie judecat de alții. Mai mult, partidul politic crede că persoanele care au de gând să recurgă la un astfel de gest, ar trebui să fie mai degrabă amendate cu sume mari decât închise.

Legea ar urma însă să nu fie aplicată în rândul deputaților sau a politicienilor, dat fiind faptul că aceștia și așa deja se bucură de o grămada legi care inoficial lor nu li se atribuie, precum parcările neregulamentare sau băutul la volan.

Articole asemănătoare