Guvernul roagă cetățenii să meargă și să se mai încălzească pe la vecini: „Trebuie de economisit gazul că-i prea scump”

Apel de ultimă oră al Guvernului Republicii Moldova. După ce în ultima vreme prețurile la gaz ating lunar noi recorduri, prim-ministrul țării Natalia Gavriliță susține că ar fi găsit o metodă prin care moldovenii n-ar mai trebui să plătească atât de mult pentru gaz și ar putea economisi o grămada bani.

În carul unei emisiuni, Natalia Gavriliță a susținut că ar fă găsit cheia succesului pentru ca cât mai mulți moldoveni să poată economisi banii de pe gaz. Ba mai mult, aceast a anunțat că însuși ea a testat acest concept bine gândit care funcționează de minune, mai ales dacă ai niște vecini buni cu care te înțelegi foarte bine.

„La noi în țară cetățenii se înțeleg foarte bine cu vecinii și doar cu toții știm că majoritatea moldovenilor de obicei și așa au neamuri lângă ele, că deseori ei se duc ba la praznicuri la vecini, ba la zile de naștere și stau acolo toată ziua. Păi uite eu le recomand să mai meargă și să se încălzează pe la vecini, că așa vor economisi banii de pe gaz. Gazul trebuie de economisit că-i prea scump. Mergeți o zi la vecini și dormiți la ei, a doua zi lăsați-i pe vecini să vină la voi să se încălzească și tot așa mai departe. Aveți însă grijă că-i pandemie, nu uitați să vă luați masca cu voi și să țineți și distanța socială ca nu cumva vecinii sau rudele să aibă Covid sau să le transmiteți virusul. Eu pot spune mândră că am aplicat această metodă cu succes, am mers cu familia la niște vecini și am dormit 3 zile la ei și ne-am încălzit cu toții. Iar în tot acest timp, am economisit o grămada căldură și o grămada bani. Peurmă i-am chemat pe vecini la noi și s-au încălzit și ei câteva zile, a mers totul bine și rezultatele la urmă au fost vizibile. Când am primit factura la gaz, eu am plătit numai cinci mii de lei când de obicei plăteam vreo șapte mii, ce-i drept am sunat la Moldovagaz și ei și-au cerut scuze că au făcut o eroare în chitanță, mai nu m-au dres de o mie de lei. Eu voi promova această metodă în continuare și trebuie de făcut o campanie a Guvernului și să-i îndemnăm pe cetățeni să se mai încălzească pe la vecini din când în când, că atunci când este vreun mort sau vreo zi de naștere moldovenii tot merg la vecini la mâncare pe degeaba.” – a declarat Gavriliță.

Analiștii politici și experții în energie s-au arătat însă supărați de îndemnul Nataliei Gavriliță. Aceștia cred că prin acestă măsură vecinii ar putea fi exploatați: „Nu trebuie de bătut joc în așa fel, fiindcă gândiți-vă voi dacă un moldovean se duce la vecin să se încălzească și vecinul lui dă drumu mai tare la gaz, iar peurmă a doua zi vine vecinul la dânsu să se încălzească iar el dă drumu mai încet la gaz că vrea să facă economie. Păi atunci vecinul se va pișa de frig și nu-i cinstit, că vecinu va plăti mai mult iar celălalt nu. La moment jusiția noastră și așa-i ocupată de arestarea corupților și celor care nu poartă mască, dar dacă or mai apărea și cazuri între vecini prin judecăți păi închipuițivă cât de suprasolicitat ar fi sistemul nostru judiciar.” – este îngrijorarea lui Anatolie Văcaru, fost expert în energie.

Articole asemănătoare