Hram într-un sat de la Orhei: Primarul s-a îmbătat și a promis tuturor sătenilor câte 5000 de lei

Hram cu muzică și veselie în satul Chizdușenii Vechi din raionul Orhei, Republica Moldova. După ce primarul satului a băut alcool până s-a îmbătat, acesta a ieșit pe scenă unde a promis tuturor celor 7000 de cetățeni ai satului câte cinci mii de lei.

Pe data de 5 Noiembrie satul Chizdușenii Vechi din Orhei și-a serbat aniversarea la care s-au îngrămădit sute de cetățeni din sat la dans și voie bună. Printre cei care serbau se afla și primarul satului, Andrei Toader, care a băut și el la fel ca mulți dintre cei prezenți până nu mai știa ce-i cu el.

După mai multe pahare, primarul a hotărât să întrerupă festivitatea muzicală și a urcat pe scenă fiind în stare de ebrietate pentru a face un anunț îmbucurător pentru toți locuitorii satului: „Dragii mei consăteni, eu pe toți vă iubesc pe toți ca niște iepurași. Vă mulțumesc că ne-am îngrămădit aici la această sărbătoare cu voie bună. Pentru că în bugetul local au venit destui bani, eu am hotărât să dăm la toți sătenii cu ocazia hramului câte cinci mii de lei din partea mea pentru ca să-i bucurăm oleacă măcar cât de puțin, că și așa îs năcăjiți și lucrează din greu sărmanii, ca toți sătenii. Să sune muzica în continuare, dragi lăutari ian hai puneți o muzică de Ian Raiburg…” – a declarat primarul care mai apoi a înmânat niște diplome și a fost escortat de pe scenă de către niște angajați ai primăriei.

A doua zi după hram, cetățenii și-au amintit despre promisiunile primarului satului așa că au mers la primăria din Chizdușenii Vechi unde au făcut un rând mare pentru a ridicat cei 5000 de lei promiși de primar în Ziua Hramului însă dezamăgire: Primarul și-a cerut scuze de la ei și le-a mărturisit că fiind în stare de ebrietate, a spus niște lucruri pe care nu ar fi trebuit să le scoată pe gură. Așa că sătenii au fost trimiși acasă fiind rugați să părăsească primăria.

Totuși, oamenii nu au lăsat-o baltă și s-au enervat rău pe primarul care le-a promis câte cinci mii de lei dar nu și-a ținut promisiunea. Printre cei prezenți în rând se afla și Gheorghe, un bărbat care are probleme cu alcoolul și care la fel s-a supărat pe primar din cauza că nu-și va putea finanța băutura: „Cum el nouă ne-a promis cinci mii de lei, da nu ne-a dat? Ap ista primar? Aista îi michiduță, nu trebuia așă cu oamenii să le promiți și vapșeta să procedurezi. Eu tot timpu dacă promit la un vecin că peste o săptămână îi plătesc șâpul de jin, apăi eu luia îi plătesc și nu zic că am glumit și că eram bat, cum o zis primaru ista a nostru.” – a declarat bărbatul supărat în timp ce a părăsit primăria și abia se mai ținea pe picioare.

Pentru unii consăteni primarul și-a ținut însă promisiunea și le-a plătit cei 5000 de lei promiși în ziua de hram al satului. Cei doi frați ai primarului, trei cumnați, câțiva cumetri dar și vecinii săi s-au ales cu câte cinci mii de lei promiși și s-au bucurat foarte mult că iubitul lor primar s-a ținut de promisiune, chiar dacă acest lucru nu s-a întâmplat pentru toți consătenii.

Nu este prima dată când primarul promite astfel de lucruri. Anul trecut acesta a promis că băiatul care câștigă trânta de hram nu va mai câștiga un țap ca în anii trecuți, ci o va câștiga de mireasă chiar pe fiica sa mai mică în vârstă de 23 de ani. Din cauza că trânta a fost însă câștigată de un tânăr cunoscut ca fiind bețivul numărul unu al satului, fiica primarului a fugit de acasă și nu s-a mai întors.

Articole asemănătoare