CEC va deschide în Ghana 94 secții de votare: „Acolo avem mulți moldoveni”

Comisia Electorală Centrală a hotărât astăzi că în Ghana, o țară din Africa în care nu se prea află moldoveni, ar urma să se deschidă în total 94 de secții de votare pentru moldovenii stabiliți acolo – mai multe secții de votare decât în toată diaspora în total.

Prin această decizie CEC vrea să le ușureze tuturor moldovenilor care au plecat în Africa pentru un viitor mai bun posibilitatea de a putea vota în mai multe locuri, CEC argumentând că în Ghana tot s-ar afla o grămada moldoveni. Din cele 94 de secții de votare deschise în Ghana, douăzeci se află într-un circ sau zoo de animale, șaptesprezece într-un cimitir, nouă într-un bordel iar restul în școli sau primării din țară.

Vladimir Voronin, care recent și-a arătat dezacordul față de oamenii de culoare întunecată atacându-i prin cuvinte, s-a arătat neîncântat de această ocazia. Acesta se teme că datorită numărului secțiilor de votare ar putea câștiga partidul în care se află cinci persoane de culoare.

Ghana nu este prima țară din Africa în care se vor deschide atât de multe secții de votare. Printre alte țări de pe același continent se află și: Namimbia (62 secții de votare), Zimbwawe (48 secții de votare) dar și Venezuela cu doar 40 de secții de votare pentru moldovenii stabiliți acolo cu traiul.

Articole asemănătoare