În noaptea de Paști. Lukașenko s-a rătăcit la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

Surpriză chiar în noaptea de Paști pentru primii enoriași care au ajuns la Catedrala Mitropolitană din Capitală. Aceștia au dat acolo de președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, care pare să se fi rătăcit pe acolo în timp ce-l căuta pe Igor Dodon.

Lukașenko a stat o vreme în fața unei icoane, după care a început să vorbească acolo în limba belarusă: А я сейчас вам покажу, откуда на Беларусь готовилось нападение… (tradus: Și acum vă voi arăta de unde a fost pregătit atacul asupra Belarusului). După aceasta, acesta a întrebat unde-l poate găsi pe Dodon și le-a declarat jurnaliștilor prezenți acolo că ar fi venit să-l viziteze pe acesta la Președinție, dar n-a fost lăsat să intre în clădire:

„Eu am venit să-l vizitez pe domn Dodon la Președinția care i-a dăruit-o Erdogan, că el m-a invitat mai în an dar atunci nu aveam timp și m-am gândit să-i fac o surpriză de Paști în acest an, am vrut să sărbătorim Paștele împreună. Mi-au spus aici niște enoriași de la Biserică că-l voi găsi la Sadova, voi lua un elicopter și voi merge acolo deja. Iar acum vă voi spune mai exact unde a fost pregătit atacul asupra Belarusului, și dacă cu șase ore înainte de operațiune nu s-ar fi declanșat o grevă preventivă asupra pozițiilor. Patru poziții, vă arăt harta, am adus-o. Ei ar fi atacat trupele noastre din Belarus și Rusia, care erau la exercițiu. Prin urmare, nu am declanșat acest război, conștiința noastră este curată. Acum vă urez o seară bună și un Paște Fericit, mă duc mai departe.” – ne-a declarat Lukașenko, după care a plecat împreună cu cei 11 bodyguarzi ai săi.

Unii enoriași s-au arătat bucuroși de prezența lui Lukașenko și au vrut să facă o poză cu acesta, dar n-au fost lăsați de către bodygurazi: „Eu l-am salutat pe domn Lukașenko și am vrut să-i dau de pomană un ou și o bucățică de păscuță, dar el a refuzat și bodyguarzii lui s-au răstit la mine. Au crezut că i-am pus acolo otravă, așa că m-au luat sub braț și m-au dus afară și mi-au interzis să mă apropii de domn președinte, am rămas foarte dezamăgit.” – s-a arătat nemulțumit un bărbat.

Între timp, Lukașenko pare să fi ajuns și la Dodon la Sadova, acolo unde Galina a și copt deja o pască de la Franzeluța și a cumpărat niște ouă numai gata vopsite de la o vecină, potrivit surselor apropiate fostului președinte Dodon.

Articole asemănătoare